- Fotballfamilien må gå til krig mot rasistene

15/10/2019

UEFA går knallhardt ut etter gårsdagens skandale i Bulgaria.

England banket Bulgaria hele 6-0 i EM-kvalifiseringen, men kampen kommer aldri til å bli husket for det sportslige. Rasistiske tilrop haglet fra tribunen, og gjentatte ganger ble kampen truet stoppet. Englands spillere vurderte å forlate banen i protest, men valgte å spille ferdig. I kjølvannet av de grusomme scenene har ikke reaksjonene latt vente på seg. Den bulgarske fotballpresidenten har gått av, mens noen bulgarske journalister har utrolig nok virket forbløffende likegyldige til hendelsen.

Likegyldige er imidlertid ikke UEFA, som i kveld har offentliggjort en knallhard pressemelding. Det har blitt stilt store krav fra folkemassene om sanksjoner langt hardere enn bøter og tomme tribuner, og nå virker det endelig som den mektige fotballorganisasjonen står klare til å flekse musklene sine.

- Det var tider, ikke så lenge siden, at fotballfamilien trodde at rasisme innen idretten var et fjernt minne. Det har vist seg å være, i beste fall, en mistrodd oppfatning. UEFAs sanksjoner er noen av de hardeste innen fotballen overfor klubber og fotballforbund som har supportere med rasistisk oppførsel under kamper. Fotballfamilien, og det gjelder alle fra administratorer til spillere, trenere og supportere, må jobbe sammen med regjeringer og ikke-statlige organisasjoner for å gå til krig mot rasistene, skriver UEFA i pressemeldingen.

Pressemeldingen kan leses i sin helt her.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019