Fire overraskelser i den svenske troppen

08/10/2018

Sverige skal spille viktig Nations League-kamp mot Russland til torsdag. Svenskene tapte den første kampen mot Tyrkia og har nå press på seg for ikke å bli hektet helt av.

Russland – Sverige: Det var en del overraskelser i troppen til den svenske landslagstreneren Janne Andersson. Sammenlignet med troppen som skulle i aksjon mot Tyrkia (2-3-tap), var det fire nye navn: Kristoffer Olsson (AIK), Mikael Ishak (Nürnberg), Kristoffer Peterson (Heracles) og Sebastian Andersson (Union Berlin).

AIK-stjerne

AIKs Olsson har gjort en strålende sesong i Allsvenskan, hvor han spiller på et lag som leder serien hele åtte poeng foran Hammarby. Mange tror AIK kan få mye penger den dagen den tidligere Arsenal-spilleren forlater klubben.

- Som fotballbransjen ser ut i dag, med ekstremt høye priser, så blir jeg ikke forundret om vi nesten får like mye for Olsson som vi fikk for Alexander Isak. Nå er han også med på A-landslaget, og da øker jo summene, sier lagkamerat Oscar Linnér til Aftonbladet, som også er et attraktivt navn på overgangsmarkedet. 

Til tross for suksessen i Stockholmsklubben, var det ikke for Olsson ventet at han skulle bli tatt ut på A-landslaget. 23-åringen har fra før tre A-landskamper og venter således fremdeles på gjennombruddet der. Til gjengjeld har Olsson svært mange aldersbestemte landskamper.

- Det kom som et lite sjokk. Det var noen journalister og noen lagkamerater som snakket om det, men jeg trodde ikke på det først. Man vet jo aldri; det kan være folk som spøker. Likevel er dette veldig morsomt, å komme med på A-landslaget er noe man har kjempet for og drømt om. En stor dag, sa Olsson til Aftonbladet etter landslagsuttaket. 

Toppscorer i Eredivisie

Ishak fra Nürnberg og Peterson fra Heracles er også med i troppen. Ishak ble vraket til landslagskampene mot Østerrike og Tyrkia, men denne gangen var 25-åringen tilbake igjen. Fra før har spissen fire landskamper og ett mål. Ishak var en stor suksess i Randers, og i januar 2017 meldte spilleren overgang til den daværende 2. Bundesligaklubben Nürnberg. Siden har klubben rykket opp til Bundesligaen og svensken står med to mål til nå i sesongen. 

Peterson er en spiller som flere vil ha hatt på landslaget. Svensken gjør stor suksess i Eredivisie og er toppscorer i ligaen med åtte mål. Hvis 23-åringen får spilletid, vil Peterson gjøre debut på A-landslaget. Angrepsspilleren står med kamper både for U17-landslaget og U21-landslaget, men har foreløpig ingen kamper på A-landslaget.

Union Berlins Andersson ble også tatt ut. 27-åringen står med to kamper og to mål for A-landslaget hittil i karrieren, og kanskje kan den fine statistikken fortsette. Andersson forlot IFK Nörrköping for ett år siden til fordel for Kaiserslautern. Der ble det 12 mål, mens det i Union Berlin har blitt fire mål. 

- Dette var ikke forventet for meg. Det var en kjempestor overraskelse. Jeg tenkte ikke på dette i det hele tatt, og det var overhodet ikke noe jeg hadde forventet meg. Så det var veldig morsomt, sa Andersson til Aftonbladet etter at uttaket ble offentliggjort. 

Som nevnt tapte Sverige den første Nations League-kampen borte mot Tyrkia. Svenskene ligger dermed på 3. plass i gruppe B2. I tillegg til kampen borte mot Russland på Luzhniki Stadion, skal Sverige spille treningskamp mot Slovakia 16. oktober. 


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18