Europamesteren

02/05/2019

Unai Emery sliter med å få Arsenal over topp 4-streken, men den spanske Gunners-bossen kan fort lykkes med å ta snarveien til neste sesongs Champions League.

Arsenals ligasesong har vært på det jevne, om vi skal være snille. Unai Emerys debutsesong har vært preget av klart godkjente resultater på Emirates, mens det på bortebane har vært bare sorgen. Usle 6 av 18 bortekamper er vunnet, noe som bare er 10. best i Premier League. Etter pinlig 1-3-tap mot Wolves på Molineux røk man forrige helg 0-3 mot Leicester på King Power Stadium. Før den tid røk man også 2-3 hjemme mot Palace, og totalt har det en gang så stolte Arsenal-laget røket på tap i fire av de siste fem. Søndag spiller man sesongens siste hjemmekamp, mot Brighton før Premier League-sesongen avsluttes borte mot Burnley. Ingen tør garantere at det tas seks poeng fra disse to, og mest trolig ender Arsenal utenfor topp 4 – til tross for at tabellnaboene for øyeblikket presterer like svakt. Champions League kan det uansett bli på Emirates neste sesong.

Europamester Emery
Unai Emery har kan hende ikke lyktes som han ønsket i ligaspillet, men i Europa League har det meste gått som på skinner. Dette er da også turneringen hvor det er klart størst muligheter for The Gunners å sikre seg retur til den gjeveste europacupen. For er det noe Emery kan alt om, så er det å lede lag til finale og trofe i Europa League. Hele tre ganger tidligere har spanjolen lyktes, og han gjorde det like gjerne tre sesonger på rad da Sevilla ble mester i 2014, 2015 og 2016. 

Etter suksessen med Sevilla ble 47-åringen hentet til Paris Saint Germain, men der kreves det naturligvis mer enn å vinne fransk cup- og ligamesterskap – som han gjorde sesongen 2017/2018. Avreise Paris ble fulgt av kontrakt med Arsenal, der han ble gitt jobben som legenden Arsene Wengers etterfølger. Wenger hadde ingen perfekt avslutning på sitt lange og trofaste Arsenal-engasjement, og Emery slapp derfor å hoppe etter Wirkola. Kravet om Champions League-retur er imidlertid tilstede, og for å innfri ønskene bør han helst vinne helgens hjemmekamp mot Valencia med en god bunke scoringers margin. Vi vet alle at The Gunners vil få det tungt i returen i Spania. 

Farvel til Ramsey


Arsenal har i kjent stil slitt tungt med skader gjennom sesongen, og intet unntak i sesonginnspurten. Lørdag tok også Aaron Ramsey farvel. Den elegante waliseren forlater London og Arsenal etter endt sesong, men skaden han pådro seg mot Leicester gjør at avslutningen ble lite minneverdig. Ramsey vil bli savnet, både i innspurten og påfølgende sesonger. Også Denis Suarez er ferdigspilt for sesongen. I tillegg er Danny Welbeck, Rob Holding, Hector Bellerin og Nacho Monreal uaktuelle. 

Emery møter i kveld tidligere kjente, da han i perioden 2008 til 2012 ledet Valencia fra trenerbenken. Han har definitivt ikke råd til å være altfor elskverdig i gjensynet. 

Engelske favoritter
Også Chelsea skal ut i semifinale i kveld, og som Arsenal er også hovedstadsnaboen oddsfavoritt i kveld – borte mot Eintracht Frankfurt. 

Coolbet, som vant vår bookietest i 2018, har følgende odds på kveldens kamper:

Unibet har også de engelske lagene som klare favoritter:

 

Det er med andre ord godt håp om hel-engelsk finale, og oddsen på sammenlagtvinner er da også i engelsk favør - hos begge de nevnte spilltilbyderne:

 

Bookietest2019