Engelsk sensasjon hyller Bundesliga

14/11/2018

Jadon Sancho mener bestemt engelske talenter bør flytte utenlands hvis spilletiden uteblir i hjemlig liga.

En nylig studie, utført av CIES, viser at kun 5,3 prosent av alle minuttene spilt i Premier League denne sesongen har blitt spilt av spillere som er 21 år eller yngre. Det er lavere enn i både den spanske, italienske, tyske og franske ligaen. Likevel har engelske spillere vært motvillige til å flytte utenlands, men Jadon Sancho er en av de som har vist det kan lønne seg. 18-åringen har tatt Bundesligaen med storm etter overgangen til Dortmund fra Manchester City i fjor sommer, og har sågar blitt kalt opp til det engelske landslaget.

Sancho kan få sin andre landskamp denne helgen, når England møter USA i en treningskamp. På åtte starter i Dortmund denne sesongen, har Sancho bidratt med elleville fem mål og åtte målgivende. Han har også skapt hele 26 sjanser. 18-åringen er ikke i tvil om at engelske spillere bør vurdere utlandet, og særlig tysk fotball, hvis de ikke får sjansen i hjemlig liga.

- Hvis engelske klubber ikke gir deg sjansen, er utlandet alltids en mulighet. Tyske klubber er alltid åpne for å se ferdighetene dine, og hvis du er god nok, får du sjansen. Det er slik jeg følte det. Det er det Bundesliga handler om. De ser en, stoler på en, og selv om du er veldig ung, så ville de ikke hentet enn hvis de ikke hadde hatt troen. Mange topp, unge spillere i England spør meg alltid om hvordan det går i Tyskland, og jeg sier det går veldig bra, forklarer Sancho til BBC Sport.

Han er ikke den eneste engelskmannen som har tatt Bundesliga med storm denne høsten. Arsenals Reiss Nilson er på lån i Hoffenheim, som ligger på 5. plass i Bundesliga. Han har scoret seks mål på fem kamper, men har startet kun fire.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019