Champions League: Midtukens tips!

07/05/2019

Våre vurderinger av midtukerunden i Champions League er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til midtukerunden i Champions League. Spillene er satt hos Mr Green.

Alle odds er hentet fra Mr Green

Liverpool – Barcelona

Liverpool hadde ballen mest, flest avslutninger og flest cornere. Det var uansett Lionel Messi og Barcelona som skaffet seg overskriftene og fordelen etter forrige ukes semifinale på Camp Nou. Hjemmelaget hadde Messi, mens Liverpool hadde angripere som skuslet bort gedigne muligheter til å score avgjørende bortemål. Etter to fulltreffere av Messi og en av tidligere Liverpool-angriper Luis Suarez endte det 3-0, og katalanere er dermed enorme favoritter til å avansere til finalen i Madrid 18.mai. Helt i mål er Barcelona uansett ikke. Nå venter Anfield, og Barcelona har de siste sesongen vist en imponerende evne til å rote bort Champions League-avansement på fremmed gress. Senest i fjor da de røk 0-3 i Roma. Gjestene er uansett formidable favoritter.

Liverpool kom offensivt til kort på Camp Nou, men merseysiderne stilte da også med en svær uvant angrepskonstellasjon. Roberto Firmino slet med strekkskade, og som vikar valgte Klopp å overse både Divock Origi og Daniel Sturridge. I stedet var det midtbaneankeret Wijnaldum som fikk Firminos plass i angrepet.

Firminos strekkskade ble omtalt som minimal, og brasilianeren fikk da også spille de siste minuttene på Camp Nou. Mot Newcastle søndag var imidlertid Firmono ikke engang i troppen, og i skrivende stund er det usikkert om den teknisk briljante angriperen rekker returen og/eller sesongens siste Premier League-kamp. Som om ikke dette fraværet var tungt nok er også hans rekkekamerat Mo Salah svært usikker til de nevnte kampene. Premier Leagues toppscorer ble søndag overfalt av Newcastle-keeper Dubravka, og egypteren forlot banen på båre, innpakket i nakkekrage. I skrivende stund er skadeomfanget usikkert, men har vingløperen pådratt seg hjernerystelse vil han ikke bli å se på Anfield i returen tirsdag kveld. Med to av lagets viktigste spillere ute vil oppgaven mot Barcelona bli noe nær umulig.

 

Ajax – Tottenham

Et skadeskutt og slitent Tottenham-lag gjorde sitt ytterste, og det var ikke innsatsen det sto på da londonerne røk 0-1 hjemme mot Ajax i forrige ukes Champions League-semifinale. Kvaliteten var imidlertid ikke den beste, og det begynner etter hvert å bli tydelig at troppen hadde trengt forsterkninger gjennom forrige sommer og vinduet i vinter. Nytt bevis for dette kom lørdag, da det endte med nytt 0-1-tap, denne gang hjemme mot Bournemouth. Nederlaget mot The Cherries satte Champions League-plassen i fare, men da både Manchester United og Arsenal søndag røk på poengtap kunne skuldrene senkes. Manchester City, Liverpool, Chelsea og Tottenham er kvalifiserte som Englands representanter i neste sesongs Champions League, mens Arsenal må lene seg til muligheten de har til å ta kjøkkenveien inn i turneringen via seier i Europa League.

Tottenham gikk på sitt 13.ligatap, og det 20.nederlaget totalt denne sesongen. Hovedstadsklubben har imidlertid nådd topp 4, og Pochettinos menn har også fått spille Champions League-semifinale hjemme på sitt formidable nye stadion. Og fortsatt finnes altså muligheten til å krone sesongen med finale i Champions League. Når topp 4 nå er sikret (om ikke noe HELT spesialt skulle skje i siste runde), og nytt stadion omsider er innviet kan Mauricio Pochettino og Spurs-fansen endelig også se frem til en sommer med kjøp av spillerforsterkninger. Daniel Levy har lovet at lommeboken vil bli åpnet, og en Ajax-spiller rapporteres å stå på handlelista. Kan hende forsvinner Christian Eriksen ut, og hans erstatter ryktes å kunne bli Donny van de Beek. 22-åringen ble matchvinner på Tottenham Hotspur Stadium forrige uke, og den unge midtbanespilleren sies å stå øverst på ønskelista hos Pochettino.

Tottenham må kunne si seg fornøyd med sesongen, uavhengig av hvordan det går i onsdagens retur i Amsterdam. Det samme må definitivt kunne sies om Ajax. Den nederlandske storklubben har etter lang tids ørkenvandring igjen fått på plass et storlag som kan kjempe mot de aller beste i Europa. I hjemlig liga topper man tabellen med to kamper igjen å spille, og det nederlandske cuptrofeet ble hanket inn da Willem II søndag ble slått 4-0 i finalen i Rotterdam. I Champions League er man samtidig favoritt til å nå sin første finale på 23 år. Statistisk sett er det da også lite som kan forhindre nederlenderne finaleplass.

Av 17 tidligere lag som har startet semifinale i Champions League med hjemmetap er det kun ett lag som har lyktes å avansere. Det laget heter Ajax, og den historiske triumfen stammer fra 1996 da man etter 0-1-tap hjemme mot Panathinaikos vant returen i Hellas med 3-0.

Mens Tottenham spiller sin første semifinale på 57 år, er Ajax involvert i sin niende semifinale i den gjeveste europacupen. 23 år har gått siden forrige finale, men etter hva klubben har vist mot Real Madrid, Juventus og Tottenham i år har man på rekordtid blitt hele Europas nye kjæledegge. Om ikke de rikeste europeiske storklubbene bruker sommeren til å støvsuge det nederlandske hovedstadslaget vil det ganske sikkert ikke gå nye 23 år før man er tilbake.

Alle fotballfans har latt seg imponere av Ajax denne sesongen, og prestasjonen blir ikke mindre når man også vet at klubben faktisk har gått veien om kvalifisering bare for å nå gruppespillet. Ajax er faktisk aller første klubb i europacupens historie som har nådd semifinale etter å ha vært gjennom tre kvalifiseringsrunder for å nå gruppespillet. Totalt har kaptein Matthijs de Ligt og hans menn spilt 17 kamper i Europa denne sesongen, og kun 1 av de 17 er tapt. Onsdag kan statistikken forbedres ytterligere.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Mr Green

Liverpool – Barcelona            B         2,65

Ajax – Tottenham       B         3,35


Tipsfotball

 

Bookietest2019