Champions League: Disse går til kvartfinale

12/02/2019

Europas fremste turnering er endelig tilbake etter to måneders dvale, og vi stikker hodet på blokka og spår utfallet av samtlige åttendedelsfinaler.

Endelig er det tid for Champions League igjen. Europas elite skal igjen måle krefter mot hverandre, og mye har skjedd siden gruppespillet ble avsluttet i desember. Manchester United har virkelig fått vind i seilene, takket være en viss nordmann, mens PSG har fått en usedvanlig tung skadeliste. Real Madrid virker også å være gjenoppstått igjen, mens i Barcelona er alt som før med en gnistrende god Lionel Messi i spissen. Vi tar en nærmere kikk på de neste ukers åttendelsfinaler og spår samtidig hvilke lag som går videre til kvartfinale.

Man Utd – PSG (55% - 45%) – 12. februar og 6. mars
Etter at Ole Gunnar Solskjær ankom Old Trafford for 11 kamper siden, har ikke luften rundt den røde delen av Manchester vært klarere enn siden glansdagene under Ferguson. The United Way har blitt løftet frem og bragt tilbake, og Solskjær skal ha mye av æren den enorme positiviteten som regjerer i United om dagen. Det er åpenbart at klubben hører hjemme på den største scene, og de røde djevlene virker å stortrives i rampelyset før gigantduellen med PSG. Franskmennene har tunge skadefravær; Neymar, Edinson Cavani og Marco Verratti er de tyngste og viktigste frafallene. PSG gjør som de vil hjemme i Ligue 1, men får det trolig betraktelig tyngre her. Såpass tungt, at vi spår ytterligere suksess for Solskjær, som tar et nytt steg mot å få United-jobben på permanent basis.
Videre til kvartfinale: Manchester United

Roma – Porto (45% - 55%) – 12. februar og 6. mars
To lag med vidt forskjellig erfaring fra Champions League forrige sesong. Roma tok seg helt til semifinalen, der de ble ett nummer for små mot Liverpool, mens Porto ble valset over av samme motstander i første utslagsrunde. Italienerne er imidlertid ikke i nærheten av å være det samme laget fra forrige sesong og ligger på en særdeles skuffende 6. plass i Serie A. Porto kniver på sedvanlig vis i toppen av Primeria, og leder ligaen, ett poeng foran erkefienden Benfica. Roma-trener Di Francesco har understreket viktigheten av å være solide defensivt, kanskje ikke så rart, all den tid har sluppet inn 13 mål på sine fem siste. De har imidlertid noen spennende jokere i form av stortalentet Nicolo Zaniolo og evigunge Edin Dzeko. Likevel tror vi italienerne blir ett nummer for små mot Porto, som tar seg videre på Romas bekostning.
Videre til kvartfinale: Porto

Tottenham – Borussia Dortmund (45% - 55%) – 13. februar og 5. mars
Dette borger til å bli en uhyre målrik og underholdende affære. Tottenham og Dortmund foretrekker begge offensiv kontringsfotball, og det finnes en rekke potensielle matchvinnere i begge leirer. Tottenham må som kjent klare seg uten Harry Kane og Dele Alli, men den viktige duoen er imidlertid i rute til å bli klare til returen. Hjemme i Premier League har Spurs prestert over alle forventninger, til tross for stadige stadionutsettelser og en lang skadeliste. Dortmund har også levert en sesong over forventninger hittil, og topper nokså overraskende Bundesliga med fem poengs klaring til Bayern München. Det er imidlertid vært å merke seg at tyskerne står uten seier på de tre siste, og i helgen kastet de bort en tremålsledelse hjemme mot Hoffenheim. Vi tror likevel at Dortmunds hjemmebanefordel i returoppgjøret blir avgjørende i det som trolig blir svært jevnt, der bortemålsregelen kan utgjøre forskjellen.
Videre til kvartfinale: Borussia Dortmund

Ajax – Real Madrid (35% - 65%) – 13. februar og 5. mars
Denne sesongen har Ajax vært i stand fra alt til det fantastiske til det mest begredelige. Fra 6-0 til VVV til 2-6 mot Feyenoord, varierer det tidvis voldsomt, men nederlenderne er likevel i stand til å slå fra seg mot de aller beste, på en god dag.  I Matthijs de Ligt og Frenkie de Jong har Ajax noen av klodens største talenter, til tross for at sistnevnte spiller sin siste sesong for klubben. De ligger seks poeng bak PSV i Æresdivisjonen og har lagt mye prestisje i det kommende tungvektsmøtet med Real Madrid. Spanjolene er i ferd med å finne tilbake til seg selv igjen, og har den siste uken levert solide prestasjoner mot Barcelona og Atlético Madrid. Gjenoppstandelsen har blitt symbolisert av blomstringen til 18 år gamle Vinicius Jr. som er den første til å spille for klubben som er født etter 2000. Brasilianeren spiller med et ungdommelig pågangsmot som de fleste bare kan misunne, og sammen med resten av spanjolenes stjernegalleri, er Real Madrid naturlige storfavoritter i dette oppgjøret.
Videre til kvartfinale: Real Madrid

Olympique Lyonnais – FC Barcelona (35% - 65%) – 19. februar og 13. mars
Lyon bet godt fra seg i gruppespillet, der de blant annet slo Manchester City på bortebane i første gruppespillkampen. Resten av kampene endte utrolig nok uavgjort, og franskmennene har fremdeles til gode å holde nullen i denne sesongens turnering. Hjemme i Ligue 1 ligger Lyon på tredjeplass, og kommer trolig til å beholde den ut sesongen. Barcelona gikk ubeseiret gjennom gruppespillet og er ute etter revansje etter forrige sesongs kapitulasjon mot Roma. Katalanerne har seks poengs forsprang til Real Madrid i La Liga, men det er Champions League som står aller høyest på ønskelisten denne sesongen. Anført av en som alltid briljant Lionel Messi er Blaugrana særdeles sultne på suksess i Europa, og alt annet enn avansement på bekostning av Lyon, vil være en av rundens største sensasjoner.
Videre til kvartfinale: FC Barcelona

Liverpool – Bayern München (60% - 40%) – 19. februar og 13. mars
Et av de største prestisjeoppgjørene blant åttendelsfinalene. Liverpool jager ligagullet og kniver side om side med Manchester City i Premier League. The Reds tok seg videre til utslagsrundene i Champions League med et nødskrik etter at de slo Napoli 1-0 hjemme på siste kampdag i desember. Jürgen Klopps skadeliste er dessuten i ferd med å minke, og har ikke møtt Bayern München i tellende kamp siden Supercupen i 2001. Bayern virker å være svakere stilt enn på flerfoldige sesonger, og er i uvant annenposisjon hjemme i Bundesliga. Manager Niko Kovac rår over en aldrende stall, og selv toppscorer Robert Lewandowski har passert 30. Normalt ville tyskerne vært knepne favoritter mot scouserne, men alle omstendighetene tatt i betraktning, gir vi favorittstempelet til Liverpool, som gikk hele veien til finalen forrige sesong.
Videre til kvartfinale: Liverpool

Schalke 04 – Manchester City (20% - 80%) – 20. februar og 12. mars
Manchester City er i skrivende stund den største favoritten til å gå hele veien i denne sesongens turnering, og er følgelig også den største favoritten blant årets åttendelsfinalister. Pep Guardiolas suverene seiersmaskin dominerer Premier League, og forrige helgs nedsabling av Chelsea bør få enhver motstander kontinentet til å skjelve i buksene. Fremfor alt Schalke, som har en miserabel sesong. Tyskerne ligger på en svært skuffende 14. plass i hjemlig serie, selv om de tok seg videre fra en ikke altfor vrien gruppe i Champions League. Der knep de andreplassen foran Lokomotiv Moskva og Galatasaray, men møter helt annen motstand her. Det blir vrient å komme opp med logiske argumenter for at City skal gå på en smell her, som jakter suksess på alle fronter. Her skal det ikke gå galt.
Videre til kvartfinale: Manchester City

Atlético Madrid – Juventus (45% - 55%) 20. februar og 12. mars
Oppgjøret der Cristiano Ronaldo gjør sin retur til Madrid, har vi også en av de mest taktiske duellene foran oss. Atlético Madrid mot Juventus kommer til å bli som et parti sjakk, anført av de taktiske maestroene Diego Simeone og Max Allegri. Atlético har falt bakpå i kampen om ligagullet, men har fremdeles muligheten til å bli best i byen. Grei skuring i Champions League, men 0-4-smellen mot Dortmund vakte oppsikt. Juventus gjør på sedvanlig vis som de vil i Serie A og styrer mot nok en Scudetto. Ronaldo har erklært at han har kommet til Torino for å bringe CL-bøtta hjem til Allianz Stadiu, og har sågar uttalt at Champions League «er hans andre hjem». Spanjolene er i stand til å stenge butikken mot omtrent hvilken som helst motstander i verden, og har selvsagt muligheter til det samme mot Juventus. Likevel tror vi den gamle damen fortsatt er eldst, og hjemmebanefordelen i returen kan avgjøre alt.
Videre til kvartfinale: Juventus


Axel With Gogstad

 

Bookietest 2017/18