Bekreftet: EM flyttes til 2021

17/03/2020

UEFA kunngjorde beslutningen tirsdag formiddag.

Representantene for de 55 medlemslandene ble tirsdag enige om å utette EM til neste år, slik at de europeiske ligaene skal få muligheten til å bli ferdigspilt. Mesterskapet skulle opprinnelig bli spilt over 12 land i Europa denne sommeren, og verdens helseorganisasjon (WHO), har nå erklært kontinentet som koronavirusets episenter.

Pandemien har satt en effektiv stopper for så å si all idrett verden over, og de store fotballigaene i Europa er alle satt på vent. Spekulasjonene om ferdigstillingen av inneværende sesong har versert i ellevilt tempo, men det er i alle fall liten tvil om at avgjørelsen om å utsette Fotball-EM gir Premier League, Serie A og de andre store ligaene betraktelig større pusterom.

Det norske fotballforbundet var først ute med nyheten på Twitter, og det var allerede godt kjent at den kommende Nations League-kampen mot Serbia er avlyst. Dermed blir EM 2021 det første europa- eller verdensmesterskapet som blir avviklet i et oddetallsår, og det første utsatte mesterskapet siden Andre verdenskrig.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019