Barneskirenn for Braut!

18/01/2020

Erling Braut Haaland leverte en Bundesliga-debut av de HELT sjeldne.

Erling Braut Haaland var antatt å få noen minutter som innbytter da Dortmund lørdag ettermiddag besøkte Augsburg i tysk Bundesliga, og særlig mange minutter trengte han da heller ikke. Den Leeds-fødte jærbuen kom på banen etter 56 minutter, på stillingen 3-1 til Augsburg. 24 minutter senere hadde nordmannen bidratt med tre (!) scoringer, og nesten alene snudd kampen til 5-3-seier for Dortmund.

-Jeg trodde aldri jeg skulle bli SÅÅ glad, men dette er enormt. Energien Braut bringer inn i laget er enorm, og han har så mange flere ferdigheter enn å være stor, sterk og å score mål. Han vil bli fantastisk viktig for dette Dortmund-laget, sa den tidligere Werder Bremen-stopperen Rune Bratseth til Viasport etter landsmannens oppvisning i debuten.

Forrige spiller som Bundesliga-debuterte med hat-trick var ingen annen enn Arsenal-stjernen Pierre-Emerick Aubameyang. To av Haalands tre scoringer var flotte gjennomløpninger med ditto avslutninger, mens den tredje var tap in på pasning fra Thorgan Hazard. Dortmund-fansen gleder seg garantert vilt mye til hjemmedebuten på Westfalen neste helg!

Cashet inn
Mange nordmenn passet også på å cashe inn på Haaland-suksessen. Erling Braut Haaland to score next var et nydelig spill for mange nordmenn lørdag kveld.
- For en suksesshistorie. Bare det å komme inn på 3-1 til motstanderen og snu til 5-3 seier er fantastisk, og når du attpåtil scorer tre mål har du fått en drømmedebut. Hundrevis av nordmenn jublet for disse målene, sier talsmann Mikael Mellqvist fra Coolbet.com og viser vinnerkupongen til en kunde fra Bergen under.


Men den oddskunden var ikke ensom om jackpot.
Trønderen Håkon Nøstan vant faktisk på to av scoringene til Haaland.

Og hva med denne?

At det ble en dyr målfest og comeback for Borussia Dortmund kan talsmann Mikael Mellqvist bekrefte.
- Ja, det er aldri positivt når favoritten snur på livebet og definitivt ikke i Norge der "alle" har spilt på Haaland-scoring, sier Mikael Mellqvist.
For det var stort sett kun nordmenn som dundret på med Haaland to score next i en halv time lørdag kveld (se bildet under)

- Det er dette som gjøre livebet ekstra moro. Lørdag kveld er det mange som har hatt det ekstra moro med Erling Braut Haaland og livebet, avslutter talsmann Mikael Mellqvist.

 


Kim Marki

Bookietest2019