Ukens ryktebørs

19/03/2020

Fotballen står på stedet hvil, men overgangsryktene svirrer som alltid.

Alt er ikke som normalt i fotballfamilien om dagen, men ryktebørsen – den lever i beste velgående. Her er noen av ukens spekulasjoner:

*16-årige (Hey) Jude Bellingham er hele Englands nye kjæledegge, og storklubbene står i kø for å sikre seg Birmingham-spillerens signatur. Manchester United var tidlig ute, men engelsk presse mener å vite at unggutten skal være innstilt på å legge turen til Borussia Dortmund. Han følger da eventuelt i Bundesliga-fotsporene til flere unge og lovende, både fra England og Norge. Spillere som Jadon Sancho og Erling Braut Haaland har mangedoblet sin verdi etter å ha gjort braksuksess i nettopp Dortmund, der de gis spilletid til tross for sin unge alder. I tillegg til United og Dortmund, har tenåringen også blitt linket til Liverpool og Chelsea.

*Bellingham er ikke eneste unggutt som linkes til Bundesliga. Hammarby-talentet Emil Roback skal stå høyt på ønskelista hos tittelgrossist Bayern München. Den 16-årige angriperen er også ønsket av Arsenal, noe som bekreftes av Hammarbys sportsjef.

-Det stemmer at vi har fått henvendelser fra disse to klubbene, men det er også flere storklubber som har vist interesse, sier Bajen-formann Jesper Jansson til svensk presse.

*Philippe Coutinho fikk ikke utviklingen han hadde håpet og trodd på etter overgangen fra Liverpool til Barcelona. Den brasilianske teknikeren endte opp med å bli sendt på lån til Bayern, og 27-åringens fremtid er usikker. Spekulasjonene rundt midtbanespillerens neste destinasjon er mange, og denne uken er det Chelsea som påstås å stå lengst fremme i køen. Londonerne sies å ville hente Coutinho på lån.

* Saul Niguez bidro til at Atletico Madrid kunne ekspedere Liverpool fra Champions League, og midtbanespillerens verdi har alt annet enn sunket. Den 25-årige spanjolens kontrakt med Atletico utgår sommeren 2021, men partene sies å stå langt fra hverandre når det nå forhandles om kontraktforlengelse. Manchester-naboene City og United meldes begge å stå klare til å handle om det ikke oppnås enighet i Madrid, men utkjøpsklausulen lyder på voldsomme 150 millioner euro.

*Bayer Leverkusens 22-årige angriper Leon Bailey vil heller ikke han kunne handles på billigsalg. Et prisoverslag på 85 millioner euro er imidlertid ikke nok til å skremme vekk beundrere som Chelsea og Arsenal. 22-åringen ankom Leverkusen fra Genk i 2017, og har siden levert 19 Bundesliga-scoringer på 81 kamper.

*Verdensmester Samuel Umtiti ryktes å stå høyt på ønskelista i Manchester United. Den franske midtstopperen signerte imidlertid ny femårskontrakt med Barcelona så sent som i juni 2018, og utkjøpsklausulen skal lyde på fullstendig ubeskjedne 500 millioner euro.

*Manchester City-ving Riyad Mahrez skal være ønsket av Paris Saint-Germain, og engelsk presse spekulerer i mulig overgangssum på 80 millioner pund. Mye penger for folk flest, men naturligvis ikke mer enn PSG-eierne til enhver tid har liggende i bukselomma.

* Pierre-Emerick Aubameyang ble kronet toppscorer i Premier League forrige sesong, og er av favorittene til samme tittel denne sesongen. Arsenal meldes nå å irritere seg over interesse for spilleren fra Barcelona. Aubameyang nærmer seg middagshøyden (31 år i juni) og er ganske sikkert på mer Champions League-spill før skoene legges på hylla. Den slags kan ganske sikkert ikke The Gunners tilby neste sesong.

*Kieran Trippier gjorde så utvilsomt et godt sportslig valg da han i fjor sommer byttet ut England og Tottenham med Atletico Madrid, der han så langt har notert 19 La Liga-kamper. 29-åringen har denne uken varslet at han gjerne avslutter karrieren hjemme i England, men da ikke for andre enn Burnley – som han spilte for i perioden 2012 til 2015.

 

 


Tips

Bookietest2019