Overgangene og ønskelistene -Tippeligaen

02/08/2011

Alle overgangene, kommentarer og ønskelistene til de forskjellige lagene i Tippeligaen.


Relatert sak:
Alle overgangene, kommentarer og ønskelistene til de forskjellige lagene i Adeccoligaen

Brann:


”Jeg vil ikke si noe om de tingene, annet enn at det jobbes som faen” (Rune Skarsfjord, trener)

Brann startet årets sesong med en særdeles tynn og skadeutsatt tropp. Heldigvis har skadene uteblitt, og flere av billigforsterkningene fra i vinter har slått til. Nå har Skarsfjord fått sjansen til å forsterke bredden i troppen. Begge forsterkningene er med på å gi bedre bredde, men uvisst om de også kan gjøre seg gjeldende i en førstellever.

Klare overganger: Inn: Tadas Labuskas (Arka Gdynia, Polen), Maximiliano Bajter (Penarol, Uruguay, lån). Ut: Juninho og Nicolas Mezquida (lån avsluttet)

Fredrikstad:


”Kevin har ikke fått noe personlig kontraktsforslag ennå, men vi legger ikke skjul på at han er en spiller vi vil følge i den nærmeste fremtiden.” (Joachim Jonsson, sportssjef, om Løv-Hams Kevin Dure)

Fredrikstad har truffet veldig godt med kjøpene før sesongen, og Dure passer på så måte inn i den ungdommelige linja. Også et stort spørsmålstegn ved om Celso Borges spiller høstsesongen i plankebyen eller et annet sted.

Klare overganger: Inn: Andreas Landgren (Udinese, Italia, lån)

Haugesund:


”Vi er i dialog med Fylkir. Vi må kartlegge økonomien i dette. Så må vi vurdere Mar Johannesson opp mot Vladimir Buac, som er bosmanspiller. (Asbjørn Helgeland, sportssjef, om islandske Andres Mar Johannesson)

Har hatt flere forsvarere på prøvespill, så det er ingen hemmelighet hvilken lagdel de ønsker å styrke. Begynner nå å få bukt med de store skadeproblemene de har hatt lenge. Thomas Sørum skal ha fanget interessen til Rosenborg.

Klare overganger: Inn: Derek Decamps (Ajax Cape Town, Sør-Afrika). Ut: Tom Erik Nordberg (Rosenborg, tilbake etter lån)

Lillestrøm:


”Fredrik Gulbrandsen har klart å dekke deler av tapet etter Anthony Ujah med sitt spill. Han var god i dag igjen også.” (Henning Berg, trener)

Juvelen Ujah er borte, men det er langt fra sikkert at man har råd til å erstatte storscoreren med andre enn lovende Guldbrandsen. Ujah-kompis Nosa Igiebor skal være ønsket i Rosenborg, og kan være på vei vekk.

Klare overganger: Ut: Anthony Ujah (Mainz, Tyskland)

Molde:


”Tiden vil vise. Vi kan aldri utelukke noe, og vi jobber med Molde-stallen 365 dager i året” (Tarjei Nordstrand Jacobsen, klubbdirektør)

Har mistet storscorer Pape Pate Diouf, men Berget er en spennende erstatter. Venstrebacken blir ikke et problem med Rinarøy tilbake. Er ingen hemmelighet at Even Hovland er sterkt ønsket, selv om Sogndal har sagt de skal beholde han ut sesongen. En midtbanespiller av mer defensivt format kan også stå på ønskelista.

Klare overganger: Inn: Jo Inge Berget (Udinese, Italia, vært utlånt til Strømsgodset), Knut Olav Rindarøy (Deportivo, tilbake fra lån). Ut: Pape Pate Diouf (FC København, Danmark), Emil Johansson (Groeningen, Nederland), Thomas Holm (Tromsø, lån).

Odd:


”Jeg jobber med å få inn spillere som kan forsterke oss denne høsten, og det ser heller vanskelig ut. Det finnes ikke elitespillere som er så bra at de forsterker oss, og som andre klubber slipper gratis.” (Dag-Eilev Fagermo, trener)

Har havnet i bunnen, og trenger forsterkninger. Men lite trolig at man kan hente noe kjent og etablert. Hatt et par mann på prøvespill, blant annet spennende Herolind Shala (Notodden).

Klare overganger: Ut: Torjus Hansén (legger opp).

Rosenborg:


”Det kommer forsterkninger. Det er noe vi jobber intensivt med” (Jan Jönsson, trener)

Har en stor jobb foran seg, og har gitt klart inntrykk av at det skal inn flere forsterkninger. Spørsmålet er hvem. Celso Borges, Nosa Igiebor og Thomas Sørum er nevnt. Savner både kvalitet på midten og slagstyrke framover, men har man de økonomiske musklene til å hente gode nok spillere?

Klare overganger: Inn: Mohammed Awal-Issah (Røde Stjerne, Serbia). Ut: Per Ciljan Skjelbred (Hamburg, Tyskland), Mattias Bjärsmyr (tilbake etter lån)

Sarpsborg:


”Vi leter fortsatt videre, for å se om det er noen i markedet som kan forsterke oss. Det er midtbanen som vi først og fremst vil styrke” (Cato Klaussen, sportslig leder)

Åtte kamper uten seier, og virker fryktelig avhengige av Øyvind Hoås. Leter fortsatt etter en som kan styrke midtbanen, og vil nok og vurdere en erstatter for Nymo Matland. Som mange andre må østfoldingene lete i billigmarkedet.

Klare overganger: Inn: Mohamed Ahamed (Tromsø, lån), Claes Jørgensen (Lolland Falster, Danmark). Ut: Jo Nymo Matland (Aalesund).

Sogndal:


”Even spelar sin siste sesong i Sogndal. Han blir i klubben no om ikkje noko eksepsjonelt skjer, men det kan eg ikkje sjå for meg.” (Trond Fylling, sportssjef, om Even Hovland)

Levnet liten sjanse før sesongen, men har med sin særegne stil klart å skarpe sammen nok poeng til å være med i kampen om sikker plass. Allerede tre forsterkninger på plass, og vil neppe gjøre de store sprellene om ikke Hovland skulle bli solgt.

Klare overganger: Tonny Brochmann (Viborg, Danmark), Ruben Holsæter (Førde), Tore André Flo (comeback).

Stabæk:


”Alle er til salgs for rett pris. Det handler om å forvalte en spillerstall.” (Inge André Olsen, sportslig leder)

Med Gunnarsson og Hauger solgt er økonomien litt mindre anstrengt på kort tid. Leter etter forsterkninger, og da først og fremst i offensive posisjoner. Men må lete blant de ukjente.

Klare overganger: Ut: Henning Hauger (Hannover, Tyskland), Veigar Pall Gunnarsson (Vålerenga).

Start:


”Det sier seg selv at vi har en åpenbar svakhet på topp dersom Mads Stokkelien blir ute lenge. Derfor ser vi om vi kan gjøre noe der. Og så ser vi om vi kan forsterke med en forsvarer eller defensiv midtbanemann” (Sveinung Hovstad, administrerende direktør)

Ligger desidert sist, og har fått stallen tynnet ut. Laget skriker etter en leder eller to defensivt, og det letes det også etter. Steinar Pedersen (Lillestrøm) skal være ønsket hjem.

Klare overganger: Inn: Amin Nouri (Vålerenga). Ut: Fredrik Strømstad (Le Mans, Frankrike, tilbake etter lån), Brian Priske (legger opp), Johnny Kristiansen (Mandalskameratene, lån).

Strømsgodset:


”Per nå finnes det ikke penger til nye spillere. Det har jeg fått klar beskjed om av styret” (Ronny Deila, trener)

Deilas uttalelse taler sitt klare språk. Pengene som var ble brukt før sesongen.. Berget er borte, men må trolig erstattes internt. Et avansement i Europa kan trolig endre situasjonen.

Klare overganger: Ut: Jo Inge Berget (Molde, var utlånt fra Udinese, Italia), Omar Elabdellaoui (Man City, lån avsluttet).

Tromsø:


”Overgangsvinduet viser seg å være en utfordring for norsk fotball, ikke bare for TIL. Det er en ulempe spesielt for klubbene som skal ut i E-cup” (Per-Mathias Høgmo, trener, om at overgangsvinduet bør åpne tidligere.

Har satset på lån både inn og ut så langt, to inn og to ut er allerede klart. Skulle nok gjerne ønske seg en forsterkning til, men Høgmos sitat viser at han også er opptatt av om overgangsvinduet er riktig slik det er nå, når det kun er åpent i august.

Klare overganger: Inn: Thomas Holm (Molde, lån), El Hadj Sega Ngom (Alta, lån). Ut: Mohamed Ahamed (Sarpsborg 08, lån), Simen Møller (Strømmen, lån).

Viking:


”Det kommer i hvert fall en spiss, men det kan hende det blir flere. I så fall blir det en type som kan spilles inn i laget med tanke på neste sesong i og med at Birkir Bjarnasons kontrakt går ut” (Åge Hareide, trener)

Unggutten Eirik Schultze (Mandalskam.) er på det nærmeste klar. I tillegg jakter man etter denne spissen, men flere mann på prøvespill har ikke hjulpet til å finne han ennå. Fredrik Nordkvelle (Strømsgodset) en aktuell erstatter om Birkir Bjarnason forsvinner.

Klare overganger: Ingen:

Vålerenga:


”Vi er alltid på jakt, spesielt etter offensive spillere. Vi er litt få bak der og, men først og fremst ser vi etter offensive spillere” (Martin Andresen, trener)

Har nå fått hentet sin offensive mann i Gunnarsson. Har mange å velge i, men småskader, dårlig form og for mange som trives best i samme posisjon er et problem offensivt. Trenger en back, hvertfall på lang sikt.

Klare overganger: Inn: Veigar Pall Gunnarsson (Stabæk). Ut: Amin Nouri (Start).

Aalesund:


”I utgangspunktet vil jo alle ha en angrepsspiller, men foreløpig har vi ikke bevilgninger til det. Det må vi forholde oss til” (Henrik Hoff, klubbdirektør)

Trener Kjetil Rekdal ønsker seg en spiss, og har innsett at han neppe finnes i dagens tropp. Ellers lite trolig med store forandringer.

Klare overganger: Inn: Jo Nymo Matland (Sarpsborg 08). Ut: Jonathan Parr (Crystal Palace, England)
Bookietest2019