Overgangene og ønskelistene -Adeccoligaen

02/08/2011

Alle overgangene, kommentarer og ønskelistene til de forskjellige lagene i Adeccoligaen.


Relatert sak:
Alle overgangene, kommentarer og ønskelistene til de forskjellige lagene i Tippeligaen

Alta:


”Det er vanskelig å si når en eventuell erstatter er på plass. Det kan skje i neste uke allerede, eller så tar det lengre tid.” (Rune Berger, trener)

Alta har gjort det klart at om en spiller skal inn, så må en annen ut. Nå har spissfunnet El Hadj Sega Ngom spilt sin siste kamp for året, og er lånt ut til Tromsø. Dermed er den en spiss som står på ønskelista til finnmarkingene.

Klare overganger: Ut: El Hadj Sega Ngom (Tromsø, lån).

Asker:


”Det som er konkret, er at vi ønsker å låne Lars Cramer videre ut året. Ellers må vi se an hvordan ting utvikler seg, og om noen er interesserte i våre spillere. Det har vært litt interesse fra Island for Atli Heimisson, men det har ikke skjedd noe mer der enn det.” (Gaute Larsen, trener)

Etter en lovende start på sesongen har nyopprykkede Asker fått det tøffere den siste tiden. Men trolig blir det ingen store forandringer i troppen, med mindre Heimisson forsvinner hjem.

Klare overganger: Ingen.

Bodø/Glimt:


”Vi er vel i samme bås som mange andre, er vel litt avhengig av noen ut, før vi kan få noen inn. Vi jobber med saken, følger veldig med, og har lyst til å ta noen grep i forhold til stallen vi har nå.” (Cato Hansen, trener)

Hansen disponerer en tropp hvor bredden noen steder er stor, og langt tynnere andre steder. Han åpner derfor for å kunne låne ut spillere, og for å forsterke de plassene som er dårligere dekket. Er i flytsonen, og en ekstra forsterkning eller to kan gjøre Glimt til en virkelig opprykkskandidat.

Klare overganger: Inn: Pavel Londak (Bucasport, Tyrkia, tilbake fra lån).

Bryne:


”Vi har ikke noe på gang, men følger med på hva som rører seg.” (Tommy Bergersen, trener)

Bryne har, etter en meget god start, dabbet litt av, og mistet heng på teten. Leter etter en spiller som kan gå rett inn og forsterke laget offensivt.

Klare overganger: Inn: Vetle Gulowsen (Frigg). Ut: Henning Vikesdal Petersen (Trapper ned).

Hamkam:


”Vi må komme i gang med å se på hvordan vi ønsker å ha det neste sesong. Da må vi ha en strategi i forhold til hvordan stallen skal settes sammen. Jeg tenker på spillernes alder, posisjoner og hvor lenge kontraktene skal vare.” (Vegard Skogheim, trener)

Har valgt en lokal profil, men leter nå utenfor Hedmark også. En offensiv spiller som kan erstatte Thomas Lehne Olsen er ønsket. Olsen er nå skadd, og sterkt ønsket i flere klubber. KFUMs Stian Sortevik takket nei.

Klare overganger: Ingen.

Hødd:


”Det kan vel hende at Sandefjord kan tilby ham mer enn det vi kan, men uansett er han en spiller vi kan tenke oss.” (Lars Arne Nilsen, trener, om spissen Torgeir Dahle)

Har prestert over forventning, og vært heldige når man har unngått skader. Jakter trolig først og fremst en spiller i fremste ledd.

Klare overganger: Ut: Eirik Heltne (Herd, lån).

Hønefoss:


”Vi vil behandle alle likt, og ønsker å ha et ryddig forhold i disse sakene.” (Daglig leder Rolf-Magne Walstad om Lars Lafton og Kjetil Byfuglien, som ikke får nye kontrakter etter årets sesong)

En aldrende spillerstall gjør at flere enn Lafton og Byfuglien kan være inne i sin siste sesong. Må tenke på både lang og kort sikt. Tynn dekning i forsvar kanskje det man først ønsker å gjøre noe med.

Klare overganger: Inn: Remond Mendy (Nybergsund). Ut: Håkon Langdalen (Trapper ned).

Kongsvinger:


”Vi kan nesten ikke gjøre noe som helst uten at det skal godkjennes av forbundet. Uansett om vi plutselig hadde fått masse penger, kunne vi ikke bare øst dem ut på nye spillere.” (Åge Steen, sportslig leder)

Skal være en viss interesse for firkløveret Martin Linnes, Lars Krogh Gerson, Adan Güven og Olav Tuelo Johanessen. Forsvinner noen blir de nok erstattet. Flisas stopper Sigvart Lunde ønsket både av KIL og Nybergsund.
Klare overganger: Ingen.

Løv-Ham:


”Vi har havnet i en tung situasjon, som det er dumt ikke har kommet opp før.” (Tom Mangersnes, trener)

I Løv-Ham har det sportslige vært underordnet den siste tiden. Klubben har kjempet hardt mot konkurs, og har vurdert å trekke laget. Nå ser det ut til at klubben klarer å fullføre sesongen, blant annet etter velvillighet fra spillerne. Penger til forsterkninger finnes ikke, så de som eventuelt skulle komme gjør det gratis. Marius Breivig (KFUM) kan være en slik. Høyrebacken ble sendt videre fra Brann, hvor han var på prøvespill.

Klare overganger: Christopher Pshyché og Jean Alassane Mendy (Kontraktene avsluttet).

Mjøndalen:


”Det kan det endre det blir ett nytt fjes eller to i stallen. Vi er på jakt etter en offensiv spiller som kan utrette mye på egen hånd” (Vegard Hansen, trener)

Kan ha funnet sin offensive mann i Sandefjords Fredrik Gulsvik, som ryktes å være på vei. Avhengig av spillere som jobber eller studerer ved siden av.

Klare overganger: Ut: Henrik Hontvedt (Trapper ned).

Nybergsund:


”Vi har sluppet inn altfor mange mål denne sesongen, og må skjerpe oss betraktelig defensivt om vi skal overleve i divisjonen. Det er derfor nødvendig med forsterkninger” (Ola Brenden, trener)

Har hentet en gammel kjenning på stopperplass, og vurderer å erstatte Mendy med et annet kjent fjes, nemlig Joe Lapira. Irskamerikaneren er nå med på treningene. Sigvart Lunde (Flisa) er ønsket.

Klare overganger: Inn: Emil Haucke (Viborg, Danmark). Ut: Arslan Sulleyman (Ukjent), Remond Mendy (Hønefoss).

Randaberg:


”Vi skal se på muligheten til å hente inn en eller kanskje to spillere” (Per Thime, daglig leder)

Rogalendingene har fått et tøft møte med nest øverste nivå i norsk fotball, men har ikke pengene til å kjøpe seg til sikker plass. En stopper står trolig øverst på ønskelista etter at kaptein Kristiansen har valgt å trappe ned. Derfor en nedtur at Vetle Gulowsen vraket RIL til fordel for nabo Bryne.

Klare overganger: Inn: Bjarte Lunde Aasheim (Comeback) Ut: Fabiano Kristiansen (Trapper ned)

Ranheim:


”For å være helt ærlig så er har ingen tatt kontakt med oss for å kjøpe eller låne noen av spillerne.” (Stig Winsnes, sportslig leder)

Ranheim har, med et lag hvor kun to spillere er fra utenfor Trøndelag, klatret til topps i Adeccoligaen . Har vært tynne på stopperplass, og det har vært et spørsmålstegn ved om Mads Reginiussen blir hentet hjem til Tromsø eller ikke. Stoppersituasjonen kan bli løst med Kevin Dure, som er ønsket av Rosenborg, og som kan bli lånt ut til Ranheim i høst om han velger Trondheim. En midtbanespiller står nok også på ønskelista.

Klare overganger: Ingen.

Sandefjord:


”Alle lag som vil kjempe på øvre halvdel må ha en spiller som kan produsere mellom 10-20 mål. Ingen hos oss har meldt seg på i en slik rolle til nå, enten så skjer det kjapt ellers så må vi se på muligheten for å hente en slik spiller.” (Arne Sandstø, trener)

Det er vanskelig å være uenig med Sandstø i at laget skriker etter en stabil målscorer. Stokke og Lamøy har levert godkjent, men ingen av dem virker i stand til å produsere tosifret antall mål. Er på en stigende formkurve, og finner de en målscorer blir de definitivt å regne med i kampen om opprykk. Torgeir Dahle (Byåsen) skal være ønsket.

Klare overganger: Ingen.

Sandnes Ulf:


”Vi har forhørt oss om Aslak Falch, men vi har egentlig fått beskjed om at Viking vil ha han med videre” (Tom Rune Espedal, daglig leder)

Sandnes Ulf har overrasket alle i vår, og har samtidig klart å holde troppen skadefri. Men endringer kan komme til å skje. Keeper Aslak Falch er ønsket, først og fremst for å erstatte Bo Andersen på lang sikt. Mobi Okoli kan forsvinne, og Thomas Våland fra Brodd er da ønsket som erstatter.

Klare overganger: Ingen.

Strømmen:


”Han er med i Tromsøs tropp på søndag, og så er han spilleklar for oss fra 2. august hvis alt går i orden” (Thomas Berntsen, trener, om Simen Stamsø Møller)

Strømmen har falt nedover på tabellen etter en brukbar sesongstart, og det kan se ut som om høsten blir en kamp mot nedrykk. Nå er Stamsø Møller klar, noe man håper kan gi mer tyngde i angrepet. Klubben har også forhørt seg med Sandnes Ulf om midtbanespilleren Mobi Okoli, som har fått lite spilletid i vår.

Klare overganger: Inn: Simen Stamsø Møller (Tromsø, lån).
Bookietest2019