- Dette har jeg drømt om

16/06/2011

Mjøndalen-back Joachim Solberg Olsen til Osasuna?

Mjøndalen-spiller Joachim Olsen Solberg innrømmer at han blir opprømt etter henvendelsen fra agenten som påstår Osasuna er interessert i hans tjenester.

Torsdag kom nyheten om at den spanske toppserieklubben Osasuna er interessert i Mjøndalen-back Joachim Olsen Solberg. Den allsidige 22-åringen bekler til daglig venstre backposisjon i Mjøndalens Adeccoligalag, men innrømmer at drømmen er proffspill i utlandet, og da gjerne i Spania.

- Det er klart jeg blir opprømt og interessert. Proffdrømmen har jeg hatt siden jeg var guttunge, og skulle jeg få sjansen i Osasuna så ville det naturligvis vært en drøm som gikk i oppfyllelse, sier MIF-spilleren til Tips FotballExtra.

Overrasket
Forsvarsspilleren har fortsatt langt frem før han blir proff i La Liga, men telefonisk kontakt bekreftes.

- Jeg har vært i kontakt med en agent som sa han representerte Osasuna, og jeg tar det for hva det er. Jeg har ikke akkurat begynt pakkingen ennå, men håper naturligvis det er noe reelt i henvendelsen, sa Olsen Solberg før han gjorde seg klar til kamp mot Strømmen.

Langt frem
Også Mjøndalens styre og stell bekrefter kontakt med agent, men MIF-trener Vegard Hansen gjør sitt for å helle kaldt vann i årene til sin egen back.

- Kenneth (Karlsen) og jeg fikk for en stund siden en henvendelse fra en svensk agent, men vi tolker det dit hen at interessen ikke er veldig reell. Joachim er en spennende og god spiller, men veien frem til toppseriespill i La Liga er lang. Han har nok fortsatt et stykke frem til det nivået, sier Mjøndalen-treneren til Tips FotballExtra.

Allsidig
Treneren demper forventningene som best han kan, men spilleren selv håper og tror det er noe i den påståtte interessen.

- Jeg har bena godt plantet på jorda, men det må jo være lov å håpe. Jeg har aldri tidligere fått proff-henvendelser, og intet ville glede meg mer enn at det var en reell interesse. Frem til da får jeg prestere som best jeg kan for Mjøndalen, sier den håpefulle unggutten som på Nedre Eiker brukes både som back, som sentral midtbanespiller og som kantløper. Allsidigheten kan nok være gull verdt, om det blir i norsk Adeccoliga eller mot lag som Barcelona og Real Madrid.
Bookietest2019