Boro-flopp kan bli mester med Barcelona

21/02/2020

Danske Martin Braithwaites sjokkovergang til Barcelona reiser spørsmål

Skader på angrepsduoen Luis Suarez og Ousmane Dembele har fått Barcelona til å gjøre oppsiktsvekkende grep. Ved å benytte seg av en omstridt og sovende regel har katalanerne hentet forsterkning utenfor transfervinduet, og oppsiktsvekkende nok falt valget på danske Martin Braithwaite da en spiss skulle hentes inn før La Liga-innspurten.

Braithwaite huskes for mange best som en total flopp i Middlesbrough, der han ble sendt ut på lån etter usle 8 scoringer fra 38 ligakamper. Boro brukte store penger, til en Championship-klubb å være, da de hentet dansken fra Toulouse. Manager Garry Monk så Braithwaite som spissen som skulle skyte Boro tilbake til Premier League, men den gang ei. Under ledelse av Monk gjorde for så vidt Braithwaite brukbart fra seg, men etter managerskiftet på Riverside gikk det langt tyngre.

Dansken trivdes ikke under ledelse av Tony Pulis, og etter å ha blitt sendt ut på lån ga han raskt beskjed om at ham aldri igjen ville tilbake til klubben. Denne uttalelsen gjorde ham uønsket av både Pulis og Boro-fansen. Deler av Middlesbrough-tilhengerne har gitt uttrykk for at dansken er klubbens verste spillerkjøp noensinne.

 

Braithwaite ble etter hvert gitt permanent overgang til Leganes, og i La Liga har spissen for så vidt gjort saken sine ok. Leganes er nestjumbo, men dansken har scoret nær halvparten (6) av klubbens totalt 13 ligamål. At Barcelona skulle bli neste stoppested var likevel et sjokk. Og hvordan kunne Barcelona tillates å handle spillere utenfor det offisielle overgangsvinduet?

I Spania finnes en regel som sier at man kan hente inn spillere utenfor vinduet om det kan vises til langvarig skade (minimum 6 mnd) på sine egne. Dembele, som ikke har spilt siden november, ble nylig bekreftet å være ute i minimum halvåret, og da var det fritt frem. Katalanerne bestemte seg da for å betale danskens utkjøpsklausul pålydende 18 millioner euro.

Om Barcelona virkelig trenger Braitwaite er noe helt annet. I forrige ligakamp, mot Malaga, mønstret Barcelona angrepsrekke bestående av verdens beste fotballspiller, verdens fjerde dyreste spiller gjennom alle tider, og et av verdens aller største talenter – i form av Lionel Messi, Antoine Griezmann og Ansu Fati.

Leganes, som ikke kunne stoppe salget, står selv igjen uten en av sine aller viktigste spillere når de skal kjempe for ny La Liga-kontrakt.


Kim Marki

Bookietest2019