Berge skriver historie

30/01/2020

Sander Berge ble torsdag tidenes dyreste Sheffield United-spiller.

Sander Berge ble torsdag morgen meldt legesjekk på Bramall Lane i Sheffield, og timer senere var nordmannen presentert som ny Blades-spiller.

Den norske midtbanespilleren har det siste halvåret blitt koblet med et utall av europeiske toppklubber, ja selv verdensmester Liverpool har vært ryktet interessert i den elegante midtbanespilleren. Tidlig denne uken ble det uansett meldt at Sheffield United var lengst fremme i køen, og torsdag morgen ble Berge meldt på vei inn til legesjekk og diskusjon om personlig kontrakt på Bramall Lane. I ettermiddag er overgangen bekreftet. Sheffield United meldes å ha betalt 22 millioner pund for Berge som har signert kontrakt gjeldende i fire og et halvt år.

*Bruno Fernandes klar for United

-Sander er en spiller vi har fulgt over veldig lang tid, og at en spiller som dette også viser åpenbar interesse for oss beviser hvor langt vi er kommet som klubb. Han er av en klasse som gjør at han kan gå rett inn og styrke oss, sier manager Chris Wilder til klubbens hjemmesider torsdag ettermiddag. 

Spissen Oliver McBurnie var frem til Berges ankomst klubbens dyreste spillerkjøp, etter forrige sommer å ha blitt hentet fra Swansea for drøye 17 millioner pund. Sheffield United er denne sesongs store positive overraskelse. Chris Wilders nyopprykkede mannskap er før helgens runde helt oppe på 8.plass, bare poenget bak Manchester United på 5.plass.

Sheffield United skal denne helgen opp mot Crystal Palace på Selhurst Park i London. Dette er trolig i tidligste laget for norsk debut, og hjemmedebut i neste helgs møte med Joshua Kings Bournemouth virker derfor mer sannsynlig. 


Kim Marki

Bookietest2019