Tips tippet Eliteserien 2019 – slik gikk det

07/12/2019

Sesongen i Eliteserien 2019 er snart en uke gammel, og det er på tide å kikke tilbake på vårens tabelltips og sammenligne med fasiten.

For å ta det med en gang: Oddsen for at man skal greie å plotte inn korrekt tabellplassering på samtlige 16 klubber i Eliteserien, er så høy at ikke engang kalkulatoren har tatt seg bryet med å komme opp med det fullstendige tallet. Dermed er det i overkant å be om å treffe hundre prosent på plasseringene før sesongen sparkes i gang. Tabelltips har likevel kommet for å bli i samtlige sportsredaksjoner, og Tips-redaksjonen er selvsagt intet unntak. Vi dristet oss til et tabelltips før sesongstart i mars, og basert på fasiten, har vi flere måneder med selvransakelse foran oss.

Vi traff på 1, ett, lag. Til tross for Ranheims glimrende debutsesong i Eliteserien i 2018, spådde vi et dystert oppfølgelsesår for trønderne og jumboplass. Spådommen gikk, dessverre for Ranheims del, troll i ord, men derfra var det mye mageplask på tabelltipset.

Derfra og ut var det mye bom. 15 i tallet. Rosenborg var aldri i nærheten av å forsvare seriegullet, slik vi trodde de skulle gjøre. I stedet endte Molde opp som suverene seriemestere med hele 14 poeng ned til Bodø/Glimt. Apropos nordlendingene, trodde vi de skulle ut i kvalik om fornyet kontrakt, men var i stedet det eneste laget som en periode truet moldenserne. Fullstendig skivebom ble det også på lag som Sarpsborg 08, Vålerenga, Strømsgodset og Viking. Under kan dere sammenligne Tips’ tabelltips for sesongen 2019 med fasit. Vi kan gjøre lite annet enn å forsøke bot og bedring for sesongen 2020.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019