TIPS-Laget runde 30

29/11/2019

Den nest siste runden av Eliteserien og Eliteserien Fantasy er ferdig for denne sesongen og runden var god, men ikke noe mer for vårt lag. Den gjennomsnittlige poengsummen for alle lag lå på 39 poeng og våre utvalgte sanket 60 poeng.

I de bakre rekker leverte spesielt Stabæks Ronald Hernandez, selv om bærumslaget slapp inn to mål så ble det en målgivende pasning og to bonuspoeng for backen fra Venezuela. Leverte gjorde også en annen back, Fredrik Bjørkan, da Bodø/Glimt holdt nullen mot Kristiansund.
Dessverre ble det ikke mange poeng på RBKs Vegard Eggen Hedenstad som pådro seg et gult kort og med det må stå over seriens siste kamp.

Forrige runde bestemte vi oss for å gjøre to bytter. Inn kom Moldes Wolff Eikrem og Mjøndalens Tonny Brochmann. Eikrem kom inn etter 75 spilte minutter og fikk med seg et gult kort og en målgivende pasning i kampen mot Vålerenga. Men Brochmann på sin side fikk et mål mot gamleklubben Stabæk og tok med seg syv poeng.
Ellers på midten leverte Håkon Evjen oppskriftsmessig på hjemmebane og fikk med seg totalt 16 poeng som lagets kaptein.

På topp var Moldes Leke James ubenyttet reserve og inn kom automatisk LSKs Thomas Lehne Olsen, Lehne Olsen var nok en gang involvert i Lillestrøms mål og fikk med seg en målgivende pasning og ett bonuspoeng. Torgeir Børven noterte seg for ett mål mot Tromsø og er nå oppe på imponerende 21 mål denne sesongen, det er kun den fjerde spilleren på 2000-tallet som klarer bragden med 20 mål eller flere.

Før den aller siste runden av Eliteserien så er det ventet et forrykende drama i bunnen av tabellen der hele seks lag står i fare for å rykke ned, det er enda ingen som har rykket ned i årets sesong. Dermed må vi ha inn en spiller som er aktiv i nedrykksstriden og som må jage mål. Valget falt på Strømsgodsets Lars Jørgen Salvesen. Salvesen var svært delaktig i godsets nedsabling av Brann i forrige runde og drammenserne må fremover på banen i kampen mot Kristiansund. Ut går Moldes Leke James som ikke var på banen forrige runde, det er usikkert hvordan elleveren til Molde vil se ut i den siste runden da de allerede er seriemestere.

I denne avgjørende serieavslutningen står vi også igjen med chipen «spissrush», denne chipen gjør det mulig at alle tre angripere på laget vil få doble poeng. Med Salvesen og Lehne Olsen som to av tre angripere satser vi på at lagene i bunn vil satse alt fremover på banen ettersom resultatene tikker inn underveis. Den tredje mannen vi satser på er Odds målmaskin Torgeir Børven som må redde europaplassen for et haltende Odd-lag som ligger tre poeng foran Rosenborg men med dårligere målforskjell.

Før den siste runden er det mange spillere fra både Molde og Bodø/Glimt på vårt lag og vi må håpe på poeng fra flere av spillerne. Glimt har mulighet til å sikre seg sølvet og vil nødig gi seriemestere Molde den festen de håper på før de kan løfte pokalen på hjemmebane.
Tonny Brochmann er en annen spiller det vil være interessant å følge, på hjemmebane mot allerede klare Vålerenga må de vinne og satse fremover på banen.

Runden starter klokken 18 og alle lags lagoppstillinger vil høyst sannsynlig være tilgjengelig før fristen er ute klokka 17. Dermed er det lurt å vente med byttene så lenge som mulig. Lykke til med den aller siste runden av Eliteserien Fantasy 2019!


Tipsfotball

 

Bookietest2019