TIPS-Laget runde 27

01/11/2019

Runde 26 sto i Pellegrino’s tegn, hvor vi med 49 poeng igjen fikk se de grønne pilenes varme glød. Den gjennomsnittlige poengfangsten lå på 37 poeng, så vi gjorde det ganske bra med tanke på at laget vårt tidligere har hatt en tendens til kun å levere poeng hver andre runde.

Kaptein Børven gikk noe skuffende til verks med 0 mål, og fikk ikke stort mye mer enn én målsjanse i kampen mot et stadig mer gjerrig Stabæk-lag. Lenger nord i landet sto Leke James for assisten til Ohi’s mål, da de møtte rivalen fra Trondheim, men det var for alvor én spiller på laget som virkelig sanket poengene for oss, og som er skyld i de grønne pilene. Amahl Pellegrino gjorde hattrick mot et Viking-lag som hvilte hele 9 spillere i påvente av midtukens cupkamp og kunne stått med hele 20 poeng om han ikke fikk -1 for sitt gule kort. Vi gratulerer alle som ga han kapteinsrollen før runden!

Inn mot runde 27 står vi med to bytter, og vi ser to ledd vi ønsker å styrke kraftig til innspurten; keeperplassen og midtbanen.

KBK’s McDermott (5.0) var en keeper vi så for oss å ha hele sesongen, men i det siste har han ikke gitt oss den verdien vi forventer, da KBK har hatt usannsynlig store vansker bakover. Det er flere andre keepere med gode kamper her i innspurten, som i takt med laget sitt, virker til å kunne gi oss den nødvendige fordelen. Vi går for en godt kjent figur i Stabæks Marcus Sandberg (5.4), som med god grunn var og har blitt den keeperen med flest fantasypoeng i årets sesong. 8, 6, 7, 6 poeng på de siste fire rundene er svært bra, og med grei motstand i de kommende rundene, håper vi at vi ikke lenger faller etter grunnet mangel på poeng på keeperplassen.

På midtbanen har vi flere kandidater vi er klare for å dumpe, bl.a. Rashani (8.2) og en rotasjonsutsatt Zlatko Tripic (6.6), men vi går selvsagt for figuren som skadet seg rett etter han ble re-introdusert på laget vårt. Vi snakker selvsagt om Magnus Wolff Eikrem (11.8), som går ut til fordel for Bodø/Glimts glimrende Philip Zinckernagel (7.3). Dansken som for to sesonger siden kom til fra Superligaklubben SønderjydskE, har hatt en fantastisk høstsesong så langt, og står med totalt 6 mål og 10 målgivende. Bodø/Glimt møter god mostand i de resterende kampene, men både københavneren og laget hans har vist at de kan spille opp mot de beste, med seirer mot RBK og Molde tidligere i år.

Vi kan ikke stole på at Pellegrino skal vise magien sin igjen allerede i neste oppgjør, så det er viktig for oss å sette en god kaptein. Til tross for manglende uttelling i borteoppgjøret, ser Bodø/Glimt alltid ut som god verdi hjemme. Vår kaptein for runden er derfor Håkon Evjen (6.6), som til tross for 0-0 hjemme mot Mjøndalen sist, ble gitt 3 bonuspoeng. FK Haugesund tror vi ikke er like flinke til å stille samtlige mann foran eget mål, så her vil Evjen igjen være god verdi, spesielt som kaptein. Foruten forrige kamp hvor han endte opp med 6 poeng, har han levert 9 eller tosifret antall poeng i en formperiode på 5 hjemmekamper.

OBS: Fristen for runden er fredag (!) kl. 18:00. Lykke til!


 


Tipsfotball

 

Bookietest2019