TIPS-Laget runde 26

25/10/2019

En runde på det jevne for vårt lag endte med 54 poeng

En runde på det jevne for vårt lag endte med 54 poeng. Den gjennomsnittlige poengfangsten for alle lag ble på 40 poeng, så fangsten for vår del var godkjent men ikke optimal. Noe oppsiktsvekkende fikk rundens beste lag 80 poeng, en lav poengsum i forhold til hva det har vært i tidligere runder.

De spillerne som markerte seg positivt for vårt lag var særlig bakover på banen med unntak av keeper McDermot som tok med seg ett fattig poeng. RBKs høyreback Vegard Eggen Hedenstad leverte to målgivende pasninger og fikk med seg to bonuspoeng fra kampen mot Kristiansund, endelig leverer den tidligere tysklandsproffen målgivende pasninger i åpent spill. Fredrik Bjørkan var igjen solid for Bodø/Glimt og noterte seg for rent bur igjen, på de tre siste rundene har venstrebacken solide 21 poeng.
Dessverre var det ikke bare fryd og gammen i de bakre rekker da vi hadde noen vurderinger før runden som ikke ga uttelling. Haraldseid ble foretrukket fremfor både Psyche og Hernandez og noterte seg kun for to poeng. Psyche skåret ett mål for KBK og endte med syv poeng, Hernandez holdt buret rent og fikk med seg seks poeng. Begge disse satt på benken.

På midtbanen leverte to av fire på laget vårt. Evjen var kaptein og fikk totalt tolv poeng med bindet på, han fikk ingen målpoeng denne gangen men ble godt hjulpet av tre bonuspoeng og rent bur. Vikings midtbanemann Zlatko Tripic fikk en målgivende pasning i kampen mot Tromsø og endte dagen med seks poeng.
Våre to andre herrer på midten skuffet imidlertid noe, både Pellegrino og Rashani gikk poengløse av banen og samlet til sammen fire poeng. Rashani fortsetter sin negative trend men har gunstige hjemmekamper i de neste rundene.

Litt bedre uttelling ble det på topp da to av tre fant veien til nettmaskene. Nyinnkjøpte Thomas Lehne Olsen skåret ett mål mot gamleklubben Strømsgodset. Skåret gjorde også den pålitelige Torgeir Børven for Odd, eliteseriens toppskårer står nå bokført med hele 18 mål denne sesongen. Ingen skåringer ble det for Leke James denne runden, skuffende for Moldes angriper som ikke har levert målpoeng på to runder.

Runde 26 er en vanskelig og utfordrende runde. Så utfordrende at vi ikke tør bruke et bytte og heller venter og ser på hvordan det hele utfolder seg. Vi har fremdeles en ankelskadet Magnus Wolff Eikrem på laget, mannen som herjet med hele serien tidligere i sesongen er en vanskelig mann å spå denne høsten. Det ble tidligere denne uken spekulert i om sesongen stod i fare, men i den siste tiden virker det som om moldenseren kanskje kan være tilbake tidligere enn antatt. Vi velger derfor å vente med byttet.

Men det er flere andre spillere det kan være verdt å spekulere i dersom en har et bytte eller to tilgjengelig.
KBKs Torgil Gjertsen ser ut som han kanskje har funnet tilbake til høstformen som gjorde han så legendarisk for to sesonger siden. KBK har et ganske greit kampprogram de siste fem rundene.
En annen spiller å følge nøye med på denne runden er FK Haugesunds Martin Samuelsen, det tidligere stortalentet rasket ikke med seg målpoeng den foregående runden men spiller på topp for et noe uforutsigbart Haugesund.
For Tromsø ser den utleide Vålerenga spissen Fitim Azemi ut til å endelig ha funnet formen igjen, angriperen står med to mål og en målgivende på de siste to kampene. Laget fra nord har gunstige hjemmekamper mot Ranheim, Vålerenga og Stabæk igjen.
Amin Askar må også nevnes som et alternativ dersom du vil bytte i forsvar. Askar er blitt benyttet på topp for Sarpsborg som virkelig må sloss for å overleve i årets eliteserie.

Runde 26 er en runde med mange åpne kamper, det er derfor vanskelig å peke seg ut mange spillere som vil levere. Det kan fort hende at dette blir en runde med en lav gjennomsnittlig poengsum.
Derfor vil det være viktig å treffe på kaptein. Mange vil se til Bodø/Glimt men de har ikke optimal borteform og de spiller borte i Bergen der Brann har holdt nullen de siste to hjemmekampene. Håkon Evjen har ikke levert målpoeng i de fire siste bortekampene før denne runden for Glimt.
Dermed går kapteinsbindet til eliteseriens toppskårer Torgeir Børven, til tross for Odds dårlige borteform tror vi han fortsetter med å skåre mål.   

Fristen for runden er lørdag kl. 15:00, lykke til!


 


Tipsfotball

 

Bookietest2019