TIPS-laget runde 18

16/08/2019

TIPS-laget endte opp med 95 poeng i dobbeltrunden som var.

Gjennomsnittlig poengfangst for alle spillere i Eliteserien Fantasy var på 48 poeng, men dette er noe vi tilskriver en god andel døde lag som ikke fikk tatt bruk av en av chippene. Vi ser dog fortsatt grønne piler, og hopper rundt 300 plasser opp på tabellen. En gledens dag!

Siden det var dobbeltrunde kjørte vi «To kapteiner»-chippen, hvor vi traff godt med Håkon Evjen (5.6) som sørget for å fortsette sin gode form med et mål i hver kamp, og henholdsvis 2 og 3 bonuspoeng. Vår andre kaptein, Bård Finne (9.3) gjorde i likhet med resten av Vålerenga-laget en slett innsats mot Godset og Stabæk, og noterte seg for fattige to poeng for å ha spilt nok minutter. Enda en gang ryker man altså i fellen ved å ta ut en Vålerenga-spiller på feil tidspunkt. Vi ser dog lyst på livet, og henter trøst i flott poenghøst fra KBK’s Psyché og B/G’s Layouni, som begge kommer opp i tosifret antall poeng i sine dobbeltkamper.

Vi hadde store planer om å bruke vårt «Wildcard», som kunne korrigere litt på laget etter dobbeltrunde-bonanzaen med minuspoeng. Dette utsetter vi en runde til, i håp om å kunne treffe riktige valg, og se an hvor mange norske lag som klarer å karre seg videre i Europa. Vi har allerede sett hvordan dette kan påvirke laguttakene i Eliteserien, og vil ikke brenne oss helt enda.

Vi har dog en spiller i troppen som definitivt ikke lenger kan brukes, og dette er den forhenværende Stabæk-spilleren Franck Boli, som ble solgt til de Ungarske mestrene Ferencváros. Spissen var priset til (10.1), hvilket gir oss en del spillere å velge blant. Dessverre er det akkurat ikke nok til Rosenborgs foretrukne spiss, Søderlund (10.5), som høyst sansynlig blir å finne i et fremtidig «wildcard»-lag. Vi går derfor for en litt utradisjonell vri, og hiver innpå Godsets nyinnkjøpte juvel, Moses Mawa (6.0). Den tidligere KFUM-spilleren har så langt vært en frisk pust for et Godset som sliter langt nede på tabellen, og står med et mål og en målgivende etter sine to første kamper.

Som kaptein har vi fått en ny favoritt, og hans navn er Håkon Evjen. Formspillere betyr alt i Fantasy, og den unge kometen har hentet 16, 9 og 10 poeng de siste tre rundene. I neste runde møter ligaleder Bodø/Glimt et Sarpsborg-lag som har mange nye spillere på plass, og som med sin 3-4-3 formasjon kan innby til god plass for den unge kantspilleren. 

Lykke til!


Tipsfotball

 

Bookietest2019