TIPS-laget runde 17

09/08/2019

TIPS-laget endte opp med 69 poeng i runden som var.

Gjennomsnittlig poengfangst for alle spillere i Eliteserien Fantasy var på 54 poeng, så vi kunne igjen nyte synet av den fine grønne fargen på pilene. Alt i alt er vi svært tilfredse, og den gode poenghøsten tilegnes flotte individuelle prestasjoner av vår kaptein Børven, og det unge stjerneskuddet Håkon Evjen som piruett’et seg inn på 16 poeng. Som alltid finnes det dog ergrelser å trekke frem, og en av disse var vår beslutning om å benke Wormgoor. Med straffemål og smultring kan vi kjenne han håne oss med sine 12 poeng, hele veien fra Bergen. 
 
Inn mot runde 17 ser vi at laget vårt så absolutt er klart for en overhaling ved bruk av «Wildcard», men ikke før vi har tatt en skikkelig sats for å bli med de lagene som fortsatt kan ta bruk av «Rik Onkel»-chippen. 
Boli er solgt til sørligere strøk, og Molde og Brann får ikke lov å konkurrere i samme runde som de andre barna. Vi er derfor glade for å ha spart opp to bytter, men flere er nødvendig for å stille et slagkraftig lag. Vi gjør derfor det som må gjøres, og biter sammen tennene i det vi ser minuspoengene rulle inn over skjermen for hvert ekstra bytte.
 
-Umiddelbart skulle man tro vi ville kvitte oss med Boli (10.0), men dette må vente til neste rundes «Wildcard». I stedet satser vi på midtbanen, tar en knyttet neve med gullring rett i trynet for laget, og bytter inn Bård Finne (9.3) for gullkalven Eikrem (12.2). Dette betyr vi mister en god del penger, men med «Wildcardet» ventende i neste runde vil han selvsagt finne veien tilbake til høystakken. Bård er i form for et Vålerenga som, om ikke annet scorer mål, og med to kamper vil han være en av våre to kapteiner for denne runden.
-Vårt neste trekk er å fjerne Stabæks veteran-angriper Braaten (5.6), og erstatte han med B/G’s Amor Layouni (8.1). Med tre mål på de siste to kampene er han et absolutt «must» å ha med for laget som har scoret nest flest mål så langt i år. 
-Det er nå minuspoengene begynner å lyse opp skjermen, men vi lar oss ikke stoppe. William Sell (3.8) har for lengst utspilt sin rolle på laget vårt, og erstattes uten den store sorgen med KBK’s målfarlige midtstopper Psyché (4.7). Med sine 3 mål og 2 målgivende så langt i år, ser vi potensiale for både målpoeng og rent bur for et hardtarbeidende lag med to hjemmekamper på rappen. 
-Til sist, mens vi er i gang med å tette hullene som laget har skapt over sommeren, smeller vi til med å bytte ut en Haraldseid (5.8) uten kamper, og tar inn den offensivt gode venstrebacken til Bodø/Glimt - den nå ikke så ukjente Fredrik Andre Bjørkan (5.6).  
 
Som sagt gjøres dette for å følge med toppen så godt som mulig, og vi savner selvsagt tiden da vi kunne bruke «Rik Onkel»-chippen. For vår egen del dog, aktiverer vi «To kapteiner»-chippen for å følge med. Formsterke Bård finner selskap i kapteinskapet med B/G’s Håkon Evjen, som for alvor viser seg frem for tiden. Med både borte og hjemmekamp denne runden, ser vi valget hans som 50/50 satt opp mot hans lagkamerat Layouni. Evjen’s effektivitet tiltaler oss dog, og vi håper han får lov å spille begge kampene før Manchester-klubbene trekker kortet i kassa. 
 
Vil alt dette lykkes? Det vet man aldri når man får dobbeltrunde-panikk. Lykke til!
 

Tipsfotball

 

Bookietest2019