Rosenborg møter et Tromsø i storform

06/07/2018

Tromsø er et av formlagene i Eliteserien og har fem seire på de siste seks kampene. På lørdag skal de til Lerkendal for å spille mot de regjerende mesterne.

Rosenborg – Tromsø:- Vi er noe inni granskogen motivert for å dra dit (til Lerkendal, journ.anm.) og stjele tre poeng fra Rosenborg. Det hadde vært sinnssykt artig, sier Runar Espejord til Tromsøs hjemmeside.

Det er ikke uten videre urealistisk at Tromsø gjør nettopp det. Kun FK Haugesund har tatt poeng fra Tromsø siden 16. mai. Dette har ført klubben helt opp på 5. plass – kun tre poeng bak Ranheim på tredjeplass. Selvtilliten er stor i Tromsø-gruppa og nå venter trolig den tøffeste oppgaven i norsk fotball: Rosenborg på Lerkendal. 

God mentalitet

Selv om det på papiret høres tøft ut, trenger man ikke å gå lengre tilbake enn til 2017 for å finne sist gang Tromsø vant i Trondheim. Den gang ble det 2-1 til Tromsø etter scoringer av Mikael Ingebrigtsen og Aron Sigurdarson. Rosenborg slo tilbake samme sesong med å vinne 3-0 på Alfheim, mens det ble 2-1 til Tromsø 11. juli i år. Lokalguttene Jostein Gundersen og Lasse Nilsen laget målene til nordlendingene. 

Keeper Gudmund Taksdal Kongshavn mener ingen i Tromsø tar av etter noen seirer.

 - Vi har en veldig god mentalitet i laget, som gjør at vi ikke tar av på noen som helst måte. Det handler om å gjøre gode prestasjoner. Og i morgen er det trening igjen, og det som har skjedd, har skjedd. Vi må forberede oss til en viktig kamp mot Rosenborg. Vi må evne å nullstille hele veien og være sulten på nye utfordringer. Det må ikke bli noe hvilepute når vi vinner noen kamper, sier sisteskansen til Tromsøs hjemmeside.

Tromsø har ikke vunnet mot overkommelige motstandere. Odd, Sarpsborg 08, Rosenborg og Vålerenga er alle regnet som blant de beste lagene i Norge. Nå er spørsmålet om Tromsø kan være med i toppen resten av sesongen. 

Trent på gressbane

- Vi har kommet i en veldig god situasjon og om vi klarer å holde koken, så kan det bli en sinnssyk god høstsesong. Men det krever mye å holde prestasjonene stabilt over tid, men vi skal prøve så godt som overhodet mulig, slik at det blir artig de siste 15 kampene også, sier Espejord. 

Verken Tom Høgli, Elhadji Mour Samb, Filip Loncaric eller Hans Norbye reiser til Trondheim på lørdag. Tromsø reiste til trønderhovedstaden onsdag for å trene i Stjørdal før kampen. Dette fordi kunstgressunderlaget på Alfeim skal byttes ut, samtidig som de får trene på gressbanen på Øverlands Minde.

– Det var ikke lett å finne gressbaner, men Stjørdal kommune og Stjørdals/Blink har hjulpet oss. Målet vårt er å få en best mulig oppladning og trene på en ok gressmatte, sier Tromsø-assistent Lars Petter Andressen til Adresseavisen.

Tromsø har ikke vunnet på gressbane hittil denne sesongen. Både borte mot Haugesund og Brann har det blitt tap, mens det ble uavgjort mot Stabæk. Nå møter de et Rosenborg som er revansjelystne etter tapet tidligere i juli. 


Christian Aarstad

 

Bookietest2019