Øystein Øvretveit til Tips: - En nedtur skal ikke stoppe oss

06/06/2018

Etter fire strake Jerv-seire, ble det tap borte mot HamKam i forrige serierunde. Øvretveit tror på en tøff kamp mot Tromsdalen, men tror HamKam-nedturen blir et enkelttilfelle.

Jerv har denne våren vært OBOS-ligaens største formlag. Klubben lå lenge i bunnen, men har nå plutselig blandet seg inn i toppstriden. Det var der de fleste tippet Jerv ville være både før fjorårets sesong og årets sesong. Det har bare tatt litt tid å få laget til å fungere optimalt. 

Nå venter utsatt kamp mot Tromsdalen. Kampen skulle egentlig vært spilt 2. påskedag, men ble utsatt på grunn av for mye snø i Tromsø. 

- Tromsdalen er et lag som er flink til å ta vare på ballen. Selv om de ligger der de ligger så er det ikke et dårlig lag og de skal ikke undervurderes. Det blir en tøff kamp, spår Øvretveit overfor Tips. 

God selvtillit

Det ble som allerede påpekt en kalddusj borte mot HamKam. Nedturen ble Jervs andre tap for sesongen og første tap siden 15. april da klubben tapte mot Kongsvinger. 

- Vi var rett og slett ikke god nok. Kampplanen ble ikke fulgt som vi hadde satt opp, det var mange personlige feil og det var rett og slett en dårlig kamp av oss, sier Jerv-keeperen.

- Selvfølgelig skal vi klare å reise oss til neste kamp mot Tromsdalen. Vi har hatt en bra rekke på fire kamper på rad og en nedtur skal ikke stoppe oss fra å vinne, fortsetter den tidligere Brann-keeperen.

Øvretveit kan fortelle at selvtilliten i Jerv-troppen er stor til tross for tapet mot HamKam. Nå venter noen viktige fire kamper før sommerferie 24. juni. Kampene går mot nevnte Tromsdalen, Nest-Sotra, Florø og Sogndal. Tre av kampene er på bortebane og det blir dermed få muligheter til å oppleve laget i sommervarmen i Grimstad. 

- Jeg tror vi vil ligge i toppen etter de fire kampene. Vi har kvalitet i laget til å ligge der og der tror jeg også vi er. Det er alltid tøft å reise på bortebane og det er noe med å spille borte, men jeg ser for meg at vi kan vinne alle fire hvis vi er på alle sammen, uttaler Øvretveit. 

Stor konkurranse om keeperplassen

Bergenseren fikk sin debut for Brann så langt tilbake som til 2012. Den unge keeperen klarte aldri å spille seg til fast plass på A-laget og forlot Brann til fordel for naboklubben Nest-Sotra i 2015. 

Forrige sesong var 23-åringen i Sandefjord, men hos Lars Bohinen ble det minimalt med spilletid. I Jerv har Øvretveit utkonkurrert fjorårets førstekeeper Øyvind Knutsen. 

- Jeg kom til Jerv for å få spilletid, og det har jeg absolutt fått. Det har vært en ok sesong for meg så langt. Det er en tøff konkurranse med Knutsen og vi konkurrer om plassen begge to. Ingen av oss kan slappe av og vi holder oss på tå hev begge to. Det er en sunn konkurranse, forteller Øvretveit.


Christian Aarstad

 

Bookietest 2017/18