–Dette er en mulighet jeg måtte ta

19/12/2018

Snart 20 år etter å ha skrevet seg inn i United-historien gjennom å score vinnermålet i Champions League-finalen er Ole Gunnar Solskjær presentert som klubbens nye manager.

Etter inneværende sesongs pinlig svake resultater ble Jose Mourinho tirsdag fjernet fra managerjobben på Old Trafford. Portugiseren har ikke bare levert svake resultater, men har også havnet i unåde både blant egne spillere og engelske journalister. United kan naturligvis tåle en periode med svake resultater, men langt vanskeligere er det å akseptere at klubbens manager trekker klubbens gode navn og rykte ned i søla før og etter kamp. Styret på Trafford falt til slutt ned på at de ville hente inn en mer positiv manager, og ryktene om hvem som skulle overta – på både kort og lang sikt – har siden florert. Den franske verdensmesteren Laurent Blanc var lenge oddsfavoritt, men det ble snart klart at United-ledelsen hadde siktet seg inn på norsk arvtaker for Mourinho.

ESPN-journalist Mark Ogden var den som først spredde ryktene om at en nordmann kunne bli Mourinhos midlertidige arvtaker. 
 – Han er ingen Jürgen Klopp eller Pep Guardiola. Han har ikke det formatet nå, så det blir spesielt interessant når han møter de store lagene, som Paris Saint-Germain, Liverpool og Manchester City, sier Ogden som mener dette er en mulighet nordmannen umulig kunne takke nei til
– Han kan aldri si nei til dette, og går det bra for han her kan han enten få en annen jobb i Manchester United, kanskje en teknisk rolle i klubben, eller han kan bli aktuell for andre Premier League-klubber. Dette er en sjanse som han umulig kan si nei til, sa Ogden til Europsport tidligere i dag.

Alt tyder på at Tottenham-sjef Mauricio Pochettino er førstevalget på lang sikt, men inntil dette eventuelt går i orden er det altså oppsiktsvekkende nok Ole Gunnar Solskjær som skal styre skipet i havn. Solskjær har erfaring fra manageroppdrag i Premier League, men vi husker alle hvordan det gikk da sunnmøringen forsøkte seg i Cardiff. Nettopp Cardiff er Manchester Uniteds neste motstander i Premier League, og nordmannen møter altså sine tidligere Bluebirds-kolleger som ny Manchester United-manager. Utrolig, men sant. 

Solskjær har vært Molde-trener siden 2015, men slippes naturligvis når United henvender seg. Mest trolig vender han snart tilbake, med Uniteds siste mulige kamp for sesongen 1.juni. Dette er imidlertid datoen for Champions League-finalen, og få tror United har muligheter til å nå denne. Mer sannsynlig er det at Solskjærs siste arbeidsdag for United denne sesongen blir 12. mai på Old Trafford, i sesongens siste Premier League-kamp – også denne gang mot Cardiff.

Manchester United er godt vant med kontinuitet i managerstolen etter å ha hatt Sir Alex Ferguson i sjefsstolen fra 1986 til 2013. Etter den legendariske skottens avgang har imidlertid snøballen begynt å rulle. Arvtaker David Moyes signerte seksårskontrakt i mai 2019, og har altså fortsatt fem måneder igjen av sin opprinnelige kontrakt når Solskjær nå tar tømmene. 

– I fotball vet man aldri hva som kan skje. Det får vi bevis for gang etter gang. Dette er en mulighet jeg måtte ta. Jeg gleder meg enormt til å få lede Manchester United fram til sommeren, sier hovedpersonen selv til Moldes hjemmesider onsdag. 


Kim Marki

Bookietest2019