OBOS-runden

26/07/2019

En kikk på helgens OBOS-runde

*Oddssammenligning nederst i saken

Kongsvinger – Skeid
Søndag 28. juli kl. 18:00
Gjemselund 1 kunstgress – Dommer: Marius Hansen Grøtta (Malmefjorden IL)

Kongsvinger gikk på et hederlig, men akk så bittert 1-0-tap borte mot Sandefjord sist helg. Hedmarkingene ble nok et offer for OBOS-ligaens toppscorer Pontus Engblom, som scoret kampens eneste mål i det 78. minutt. KIL-sjef Vitor Gazimba mente spillerne hans hevet seg betraktelig i andreomgang, men måtte likevel se laget sitt reise hjem til Gjemselund uten poeng i bagasjen. Likevel beholder Kongsvinger plassen i kvaliken, og bør ha gode utsikter til poeng når Skeid kommer på besøk søndag kveld. Oslo-laget greide bare 1-1 borte mot nest siste-plasserte Strømmen sist helg, og ligger kun ett poeng foran Notodden på kvalikplass. Skeid har siden sist også fått nyheten om at arbeidene på Nordre Åsen vil bli ytterligere forsinket, og det er høyst usikkert om klubben i det hele tatt kan returnere til sin hjemmebane før sesongen er omme. Dermed ligger det an til at de må spille alle sine resterende kamper på Vålerengas hjemmebane, Intility.

Notodden – Sandnes Ulf
Søndag 28. juli kl. 18:00
Idrettsparken KG Notodden – Mohammad Usman Aslam (Lier IL)

Etter to strake triumfer, kom Notodden ned på jorda igjen borte mot Nest-Sotra sist helg, men var ikke langt unna å bokføre gevinst nummer tre. Telemarkingene ledet 1-0 til det gjenstod 12 minutter av ordinær tid. Da tok sotraværingene grep og snudde kampen til sin favør, og det endte til slutt 2-1 til vertene. Denne helgen får de besøk av Sandnes Ulf, som har greid seg bemerkelsesverdig bra på bortebane, til tross for klubbens skuffende 10. plass på tabellen. Ulf har tapt kun ett av sine syv oppgjør på sine reiser, men hele fire av de har endt uavgjort. Forrige helg tok de en etterlengtet seier, da Ullensaker/Kisa ble slått 2-0 hjemme i Sandnes. Triumfen sørget for at det er ikke mer enn tre poeng opp til KFUM på kvalikplass, til tross for den skuffende tabellplasseringen. Spillemessig var kampen mot Kisa en av Ulfs beste på lenge, og hvis de plutselig greier å etablere momentum og stabilitet, kan de være med i kvalikbildet når status skal gjøres opp i høst.

Aalesund – Nest-Sotra
Søndag 28. juli kl. 18:00
Color Line Stadion – Dommer: Marius Lien (Otra IL)

Serielederne fra Sunnmøre stod for sesongens hittil mest spektakulære comeback, da de til slutt nedsablet KFUM på bortebane. Vertene ledet 2-1 til det gjenstod bare ett minutt igjen av ordinær tid, men i løpet av noen magiske minutter, scoret tangotrøyene tre ganger og vant til slutt 4-2, en seier som var imponerende i aller høyeste potens. Triumfen vil bare forsterke sunnmøringenes tro på opprykk til Eliteserien, og har slått hardt tilbake etter 2-1-tapet mot Raufoss for en drøy måned siden. Denne uken har Aalesund også hentet tilbake Kristoffer Hay, som var på lån hos jumbolaget Tromsdalen i første halvdel av sesongen. Den 20 år gamle midtstopperen har i hvert fall hatt nok å gjøre under låneoppholdet, og bør returnere til Color Line Stadium som en betraktelig bedre spiller – han har i alle fall fått solid erfaring. Søndagens gjester fra Sotra er også i dytten etter å ha bokført tre strake seire. Forrige helg slo de Notodden hårfint 2-1, og ligger nå kun tre poeng unna KFUM på kvalik.

Jerv – Sogndal
Søndag 28. juli kl. 18:00
Levermyr Stadion – Dommer: Christian Moen (Løvenstad)

Jerv har sunket som en stein på tabellen den siste måneden, etter å ha plukket kun ett poeng på de fire siste kampene, og OBOS-ligaen er nå i ferd med å bli delt opp i to. Fra Sandnes Ulf på 10. plass og 20 poeng, og opp til kvalikplassene, skiller det kun tre poeng, mens Jerv, som ligger på plassen bak, har kun 15 poeng. Avstanden ned til øvrige dumpekandidater er heller ikke veldig stor. Sørlendingene har bare tre poengs forsprang på Notodden på 14. plass, og nå begynner nedrykksspøkelset å nærme seg Levermyr med stormskritt. Forrige helg var de imidlertid uheldige som ikke fikk med seg poeng borte mot fremadstormende Raufoss, og var bare centimetere unna utligning på stillingen 3-2. Der viste spissen Anthony Okachi hva han virkelig er god for, og scoret en praktfull redusering. Det var 18-åringens første kamp for klubben etter overgangen i mars, og kan hende fortsetter han å vise sitt enorme potensiale når Sogndal kommer på besøk til Levermyr søndag kveld.

HamKam – Sandefjord
Søndag 28. juli kl. 18:00
Briskeby – Dommer: Eivind Bodding (Haga)

Sandefjord fortsatte å bevise sin imponerende evne til å avgjøre jevne kamper i sluttfasen, da de slo Kongsvinger 1-0 hjemme på Komplett Arena forrige søndag. Nok en gang dro vestfoldingene i land seieren i løpet av kampens siste kvarter, og nok en gang ble spissen Pontus Engblom tungen på vektskålen. Det var svenskens 13. scoring i OBOS-ligaen denne sesongen, og troner dermed soleklart øverst på toppscorertabellen i divisjonen. Kampen mot Kongsvinger var også Christer Reppesgårds siste kamp for klubben, etter å ha spilt over 200 kamper for hvalfangerne. Nå skal serietoeren forsøke seg mot HamKam, som er i fritt fall på tabellen. Hedmarkingene står med fire strake tap på samvittigheten, og har tatt usle to poeng på sine siste seks. Dermed har det naturligvis begynt å murre innenfor stadionmurene på Briskeby, og trener Gaute Helstrup har etterlyst mer karakter av spillerne sine. Det gjenstår å se om han får ønsket sitt innfridd mot serietoeren.

Ullensaker/Kisa – Start
Søndag 28. juli kl. 20:00
Jessheim Stadion – Dommer: Kristoffer Hagenes (Hovding, TIL)

Høyst ustabile tider på Jessheim, der Ullensaker/Kisa har alternert mellom seier, uavgjort og tap i sine ti siste kamper. Kisa har ikke vunnet to kamper på rad siden april, men har heller ikke tapt to strake matcher i samme tidsrom. Forrige helg gikk klubben på sesongens sjette tap, da de røk fullt fortjent 2-0 borte mot Sandnes Ulf. Der virket gultrøyene å fremdeles være på sommerferie, og har ikke råd til å sove seg igjennom fotballkamper, skal de nå målet om klare en plass i kvaliken til Eliteserien. Får det ikke enkelt til helgen hjemme mot Start, som ankommer Romerike med en rykende fersk, solid opptur i bagasjen. I onsdagens hengekamp, tok sørlendingene en råsterk borteseier mot formsterke Sogndal. Per Magnus Steirings komiske selvmål ble det eneste som skilte lagene på Fosshaugane Campus, og dermed står sørlendingene med to strake seire, og har fått fornyet tro på en positiv høstsesong.

Vi sjekker i kjent stil oddsen før innlevering, og dette er hva de ulike spilltilbyderne tilbyr når vi plotter inn favorittseirer. Coolbet.com i særklasse best, mens Norsk Tipping overrasker positivt ved å være nærmest:

 

 


Tips

Bookietest2019