Kriserammet Strømsgodset gjester Sarpsborg

30/09/2018

Mens Sarpsborg 08 denne sesongen opplever et Europa League-eventyr, står Strømsgodset i fare for å rykke ned. Søndag møtes lagene til dyst på Sarpsborg stadion.

Sarpsborg 08 spilte sin første gruppespillkamp i Europa League noensinne da laget 20. september gjestet Besiktas på Vodafone Stadyumu. Det ble tap for østfoldingene, men til tider var Sarpsborg 08 fullt på høyde med de tyrkiske motstanderne. 

– Det viser at vi ikke er en kasteball i europeisk sammenheng. Vi er her for å bite fra oss. Så tar vi match for match, også lærer vi fra kamp til kamp, sa Sarpsborg 08-kaptein Joachim Thomassen til NRK etter kampen.

I serien denne sesongen har det gått sådär for Sarpsborg 08. Laget ligger på 8. plass hvor man har god avstand til både topp og bunn. Sarpsborg 08 er inne en meget dårlig form og har hele fem strake tap. Tapene har kommet mot Brann, Kristiansund, Bodø/Glimt, Odd og Rosenborg. Heldigvis for Sarpsborg 08 var de et godt stykke unna nedrykksfare i utgangspunktet, slik at dét ikke har blitt noe tema i Østfold. 

Krise i Strømsgodset

Strømsgodset ble av mange tippet å ligge i toppen av Eliteserien. Slik har det ikke gått. Nå står drammensklubben i fare for å rykke ned hvor både Start. Stabæk og Strømsgodset står med lik poengsum (23). Lillestrøm på direkte nedrykksplass har 22 poeng. 

6. juni sa Tor Ole Skullerud farvel til Strømsgodset. 30. juli var Bjørn Petter Ingebretsen tilbake som hovedtrener. Det begynte veldig bra med en solid 4-0-seier hjemme mot Bodø/Glimt, og ting så ut til å gå rette veien for drammenserne. 

Siden den gang har det ikke blitt en eneste seier på Strømsgodset. Uavgjort mot Odd, uavgjort mot Start, tap mot Rosenborg, tap mot Tromsø, uavgjort mot Ranheim og tap mot Molde er fasiten. Lagene Strømsgodset har møtt er heller ikke uoverkommelige. Skal Strømsgodset redde plassen er de avhengig av at formkurven nå begynner å peke oppover. 

Forrige gang disse to lagene møtte hverandre var i mai. Den gang vant Sarpsborg 08 på Marienlyst Stadion. Ole Jørgen Halvorsen og Ronnie Schwartz kom på scoringslisten for Sarpsborg 08, mens Aslak Falch laget målet til Strømsgodset på et selvmål.

- Ser skummelt ut for Godset

Strømsgodset har vunnet flest ganger når disse to lagene har møtt hverandre. Til sammen har drammenserne vunnet ved fem anledninger, seks ganger har det endt uavgjort, mens to ganger har Sarpsborg 08 gått seirende ut. Denne statistikken kan kanskje gi Strømsgodset litt boost foran oppgjøret på søndag.

– Allerede i neste kamp møter de et Sarpsborg som har fem serietap på rad og som må vise seg fram nå. Der kan Godset ryke. Deretter møter de et Haugesund som også ønsker å reise seg etter skuffende resultater i det siste. Det ser skummelt ut for Godset, som har tre uavgjort og tre tap på de seks siste, sier Bengt Eriksen til VG.  

Kampen mellom Sarpsborg 08 og Strømsgodset spilles førstkommende søndag på Sarpsborg Stadion. Kampstart er 18:00. Kampen vises Eurosport Pluss og Eurosport Player. 

 


Christian Aarstad

 

Bookietest2019