Ingen CL på Viasat eller Viaplay

09/04/2020

For første gang siden 1992 står NENT-gruppen uten rettigheter til Champions League.

Helt siden opprettelsen av Champions League i 1992 har den europeiske superturneringen blitt vist på TV3, Viasat og Viaplay, men fra sesongen 2021/2022 er det slutt. NENT-gruppen stakk nylig av med de langt mer attraktive rettighetene til Premier League, og det er liten tvil om at dette varpet kostet store penger. Det var derfor begrenset hvor langt man ville strekke seg for også å kunne beholde Champions League.
- Vi har fulgt vårt løfte om å være disiplinerte og ikke legge inn høyere bud enn vi kan regne hjem investeringen, sier NENT-sjef Anders Jensen til Kampanje.

Mer moro i vente
NENT kom til kort i budkampen om Champions League, men i tillegg til Premier League og en økt satsning på vinteridrett har man i dag også presentert andre spennende nyheter.
NENT Group sikrer eksklusive rettigheter til UEFA Europa League i Norge, Sverige og Finland fra 2021/2022-sesongen til slutten av 2023/2024-sesongen. Avtalen inkluderer også den nye turneringen UEFA Conference League, skriver underholdningsleverandøren i en pressemelding torsdag.

Ukjent vinner
Viasat takker for seg, og det er foreløpig ikke kjent hvem som overtar rettighetene til Champions League. Discovery og TV2 er de mest sannsynlige, og da kanskje spesielt sistnevnte – som jo må fylle hullet etter å ha mistet tungvekteren Premier League.

Intet er i skrivende stund offisielt, men tidligere mediesjef i NFF Svein Graff mener å sitte på fasiten:

Flere av de involverte har uansett sett med bekymring på at budkampen sto akkurat nå. Fotballen ligger brakk i hele Europa, og det er ukjent når ballen igjen ruller, være seg i de store ligaene eller i Champions League.


Tips

Bookietest2019