Eliteserien: Helgens tips

26/10/2019

Våre vurderinger av 26. runde i Eliteserien er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 26. runden i Eliteserien denne sesongen. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Unibet

Haugesund – Strømsgodset   B         3,85

Mjøndalen - Sarpsborg 08     U         3,45

Tromsø – Ranheim     B         3,20

Stabæk – Odd B         2,50

Kristiansund BK – Viking     H         2,20

Brann - Bodø/Glimt   U         3,45

 

Så går vi over til våre utvalgte objekter denne helgen:

Lillestrøm – Vålerenga
Lørdag 26. oktober kl. 16:00 | Eurosport Norge
Åråsen Stadion (naturgress) – Dommer: Tommy Skjerven (Kaupanger IL)

LILLESTRØM SKADER: Daniel Pedersen (legg, 50 prosent sjanse for å bli spilleklar), Arnór Smárason (smell, blir trolig spilleklar).

VÅLERENGA SKADER: Jonatan Tollås Nation (kne, ute resten av sesongen), Aron Dønnum (suspendert).

Det er lite i norsk fotball som kan måle seg med derbyene mellom Lillestrøm og Vålerenga. Det blir ikke så mye mer dramatisk, mer intenst og mer underholdende enn når disse to erkerivalene barker sammen på en fotballbane. Lagene møtes for 78. gang siden 1970, og innbyrdes er det utrolig jevnt. Vålerenga står med 27 triumfer mot Lillestrøms 26, mens 24 har endt uavgjort. Lillestrøm tok første stikk tidligere denne sesongen, da de banket erkefienden hele 3-0 på Intility i mai. Og tabellsituasjonen gjør lørdagens møte enda mer spennende enn normalt.

Lillestrøm og Vålerenga barker sammen etter å ha plukket henholdsvis 28 og 29 poeng hver. Ranheim ligger for øyeblikket på kvalik med 24. Det tapende laget på Åråsen vil trolig få kontakt med bunnstriden. Og skal man dømme ut i fra formtabellen, er det Vålerenga som har størst grunn til å skjelve i shortsen før lørdagens drama på Åråsen. Forrige lørdag gikk Oslo-laget på en ny smell, da et likblekt VIF tapte 0-2 hjemme mot Stabæk. Det var klubbens 11. strake uten seier, og nå trenger Ronny Deila at spillerne hans bretter opp ermene, mer enn noen gang.

 

Og mens Vålerenga forbereder seg på å gå til krig, forbereder Lillestrøm seg til å ta farvel med en ekte helt. Frode Kippe har spilt for kanariene i en mannsalder, og siden 2002 etter at han kom tilbake fra engelsk fotball, der han fikk to ligacupkamper for Liverpool og to låneopphold i Stoke. Etter denne sesongen er det slutt.

Han debuterte for LSK allerede i 1997, og forrige runde fikk han sin 440. eliteseriekamp for klubben. Han har også rekorden for flest derbyer mot Vålerenga og mot Strømsgodset forrige helg ble han også tidenes eldste LSK-spiller i Eliteserien. Lørdag spiller han sitt aller, aller siste derby mot erkefienden.

Når stopperlegenden legger fotballskoene på hylla i desember, kommer han til å fortsette i klubben som spillerutvikler. Først er det imidlertid fullt fokus på lørdagens brennhete derby, der alt ligger til rette for at det blir fullstendig fyr i teltet.

 

Rosenborg – Molde
Søndag 27. oktober kl. 20:00 | TV Norge
Lerkendal Stadion (naturgress) – Dommer: Tom Harald Hagen (Brandval IL)

ROSENBORG SKADER: Anders Trondsen (lår, 25 prosent sjanse for å bli spilleklar), Yann-Erik de Lanlay (kne, 50 prosent sjanse for å bli spilleklar), Anders Konradsen (akilles, 75 prosent sjanse for å bli spilleklar). Spilte Europa League etter at avisen gikk i trykken.

MOLDE SKADER: Magnus Wolff Eikrem (ankel), Eirik Hestad (suspendert), Erling Knudtzon (strekk).

De siste sesongene har Molde måttet se med lange og misunnelige øyne mot Trondheim, der Rosenborg har vunnet seriegull på løpende bånd. De fire siste seriemesterskapene har havnet på trøndersk jord, men der kommer også rekka til å stoppe. Og Molde står klar med begge hender til å ta over tronen. Før helgens runde har Molde et solid forsprang til serietoer Bodø/Glimt på syv poeng, og hvis resultatene går serielederens vei denne veien, kan avstanden være ti poeng.

Skulle det skje, kan man krone Molde som årets seriemester, selv om det fremdeles vil være 12 poeng igjen å spille om. Mange hadde håpet at oppgjøret mellom Molde og Bodø/Glimt i siste serierunde ville bli en ren finale om gullet, men fotballromantikerne kan trolig se langt etter den drømmen nå.

Da må i alle fall Rosenborg stikke kjepper i Moldes gullhjul i toppkampen på Lerkendal på søndag. Kampene mellom RBK og Molde er alltid underholdende og alltid dramatiske. Søndagens begivenheter under flomlysene i Trondheim tegner til å bli intet unntak. En gyllen mulighet til å utsette gullfesten er all den motivasjonen trønderne behøver før Tom Harald Hagen blåser i gang oppgjøret søndag kveld.

Vertene måtte nøye seg med kun ett poeng forrige helg, da de spilte 2-2 borte mot Moldes andre rival, Kristiansund. Trønderne skapte mer enn nok sjanser til å ta med seg tre poeng hjem, men det holdt ikke helt inn.

Det er imidlertid et skjær i sjøen for Erling Moe at han ikke kan stille toppet mannskap på Lerkendal søndag kveld. Midtbanegeneral Magnus Wolff Eikrem må stå over med en ankelskade, mens Eirik Hestad soner karantene. Det er også høyst tvilsomt at hurtigtoget Erling Knudtzon rister av seg skrekkskaden i tide. Vertene var i aksjon mot Sporting i Europa League etter at avisen gikk i trykken torsdag kveld, men hadde en rekke tvilsomme spillere før den matchen.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Unibet

Lillestrøm – Vålerenga          B         2,68

Rosenborg – Molde    H         2,25


Tipsfotball

 

Bookietest2019