Eliteserien: Helgens tips

20/09/2019

Våre vurderinger av 22. runde i Eliteserien er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 22. runden i Eliteserien denne sesongen. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Unibet

Brann – Haugesund    U         3,40

Odd - Sarpsborg 08    U         3,65

Ranheim - Bodø/Glimt          B         2,15

Stabæk – Molde         H         3,95

 

Så går vi over til våre fire utvalgte objekter denne helgen:

Vålerenga – Viking
Søndag 22. september kl. 18:00| Eurosport Norge
Intility Arena (kunstgress) – Dommer: Kristoffer Hagenes (Hovding, TIL)

VÅLERENGA SKADER: Jonatan Tollås Nation (kne), Herolin Shala (arm), Adam Larsen Kwarasey (rygg)

VIKING SKADER: Axel Óskar Andresson (kne), Zlatko Tripic (suspendert), Usman Sale (disiplinære årsaker), Rolf Daniel Vikstøl (hode, 50 prosent sjanse for å bli spilleklar)

Viking flyr skyhøyt på medgangsbølgen mens Vålerenga fra nedtur til nedtur. VIF har ikke vunnet én kamp siden de banket Bodø/Glimt 6-0 på Intility Arena i begynnelsen av juli, noe som begynner å nærme seg tre måneder siden. Siden har Ronny Deilas mannskap gått på stygge smeller mot noen av Eliteseriens svakeste formlag, og har i denne perioden blant annet tapt for to av tre bunnlag i form av Strømsgodset og Sarpsborg 08.

Det kan ikke et lag med tittelambisjoner, som Vålerenga var før sesongstart, være bekjent av. Ronny Deila er inne i sin tredje fulle sesong som VIF-trener, men progresjonen under 43-åringens ledelse har vært minimal. Nå skal han etter beste evne forsøke å snu skuta.

Og mens stemningen er på bånn på Intility Arena, ankommer Viking hovedstaden i partyhumør. Siddisene er ubeseiret på sine fem siste, og tre av disse har endt med triumf. Forrige helg vartet de opp mot sesongbeste, da de valset over gulljagende Odd med 2-0 hjemme på SR-Bank Arena. Eneste skår i gleden for Bjarne Berntsens mannskap, er at kampens første målscorer, Zlatko Tripic, må stå over søndagens oppgjør med suspensjon. Tripic har vært Vikings kanskje aller beste spiller denne sesongen, og blir et sårt savn på Intility Arena. Kan hende kan det få Vålerenga tilbake på vinnersporet igjen.

 

Tromsø – Strømsgodset
Søndag 22. september kl. 18:00 | Eurosport Player
Alfheim Stadion (kunstgress) – Dommer: Kai Erik Steen (Gneist, IL)

TROMSØ SKADER: Oliver Kjærgaard (ankel), Mikael Ingebrigtsen (kne), Sigurd Grønli (fotbrudd)

STRØMSGODSET SKADER: Nico Mickelson (akilles), Muhamed Keita (kne, 50 prosent sjanse for å bli spilleklar), Martin Hansen (rygg, blir trolig spilleklar)

Drammenserne har stadig den tvilsomme æren av å kalle seg Eliteseriens tabelljumbo, men har i det minste gjort vane av seg for å vinne kampene de må vinne for å ha noen som helst sjanse for å kunne skrive fornyet kontrakt i divisjonen til neste sesong. Sekspoengere mot Tromsø, så sent så tilbake som i mai, og Sarpsborg 08 og Ranheim har i tur og orden endt med jubel, og forrige helg var det trønderne som ble offer for Godsets femte seier for sesongen.

Forrige helgs møte med Ranheim var drammensernes andre bunnoppgjør på tre runder, og nok en gang kunne Godset strekke armene i været ved kampslutt. Avgjørelsen falt i det 56. minutt, da Moses Mawas skudd fra 25 meter gikk via ryggen til Ranheims Torbjørn Heggem og inn i det lengste hjørnet. Det var nykommer Mawa sin andre scoring for Strømsgodset etter han meldte overgang fra KFUM tidligere i sommer, og sørget med det for drammensernes tredje strake triumf på Marienlyst. Matchvinneren har fått troen på overlevelse.

Og det er nettopp bortebane som har vært Strømsgodsets store akilleshæl denne sesongen. Drammenserne har til gode å innkassere én eneste triumf utenfor Marienlyst hittil i år, og søndagens visitt til Alfheim kan langt på vei avgjøre hvilken divisjon Godset spiller i neste sesong. Tromsø ligger nemlig bare tre plasser og tre poeng foran gjestene før søndagens sekspoenger i nord. Det vil være nærmest perfekt timing for Strømsgodset, å hente sesongens første borteseier på Alfheim. 

 

Lillestrøm – Kristiansund
Søndag 22. september kl. 18:00 | Eurosport Player
Åråsen Stadion (naturgress) – Dommer: Tore Hansen (Feda IL)

LILLESTRØM SKADER: Daniel Gustavsson (smell, 50 prosent sjanse for å bli spilleklar)

KRISTIANSUND SKADER: Christophe Psyché (smell, blir trolig spilleklar), Flamur Kastrati (smell, blir trolig spilleklar).

Kanariene nærmer seg sakte, men sikkert, bunnen av tabellen etter to strake tap. Nederlagene mot Brann og Rosenborg gjør at det ikke skiller mer enn kun seks poeng til trioen Sarpsborg 08, Ranheim og Strømsgodset, som alle står med 19 poeng. Lillestrøm har vunnet kun én av de fire siste, og søndag får de besøk av et av de store formlagene i Eliteserien, når Kristiansund kommer på besøk til Åråsen Stadion.

For Lillestrøm handler det først og fremst om å få skikk på den offensive biten av spillet. Thomas Lehne Olsen er klubbens toppscorer i serien med syv fulltreffere, men bak 28-åringen er det redselsfullt tynt. Spissmakker Arnar Smárason har fire, mens Kristoffer Ødemarksbakken og midtstopper Tobias Salquist har tre hver. Alle lagene foran Lillestrøm på tabellen har scoret like mange eller flere hittil i årets sesong, og Kristiansund ankommer Åråsen med Europa i sikte.

Nordmøringene tok sin tredje strake seier forrige helg da fullt fortjent slo Brann 1-0 på hjemmebane. KBK var bedre enn bergenserne i alt som skjedde på banen, og med kun seks poeng opp til Odd på tredjeplass, har klubben, berettiget, begynt å drømme om spill i Europa neste sesong.

Michelsen har, siden opprykket til Eliteserien for tre år siden, gjort laget sitt til et av landets beste. Klubbens to første sesonger i Eliteserien har endt med 7. og 5. plass. Denne sesongen har KBK alle forutsetninger for å ta et nytt steg oppover på tabellen.

 

Mjøndalen – Rosenborg
Søndag 22. september kl. 20:00 | Eurosport Norge
Consto Arena (kunstgress) – Dommer: Ola Hobber Nilsen (Nordstrand IF)

MJØNDALEN SKADER: Georges Bokwe (beinbrudd), Henrik Gulden (ukjent)

ROSENBORG SKADER: David Akintola (suspendert)

Ut med en landslagsspiss, inn med en ny. Nicklas Bendtner reiste tilbake til hjemlandet Danmark og FC København, og inn kom Bjørn Maars Johnsen, den norske landslagsspissen, som ikke har spilt norsk klubbfotball siden han forlot Tønsberg til fordel for spanske Antequera CF i 2011. Siden har den 195 cm hatt en aldri så liten nomadekarriere og vært innom Atlético Baleares, Louletano, Atlético CP, Litex, Hearts, ADO Den Haag og AZ, før han i sommer meldte låneovergang til Lerkendal fra den nederlandske Æresdivisjonsklubben.

Og Rosenborgs nye nummer 23 har kommet strålende godt i gang hos de regjerende mesterne. Etter en målløs debut mot Vålerenga, presenterte han seg for RBK-publikummet da han satte inn to fulltreffere i hjemmedebuten mot Lillestrøm forrige helg. Dermed spiste trønderne seg innpå lagene foran seg på tabellen, og kan faktisk ta seg opp på tredjeplass denne helgen, med seier over Mjøndalen. Maars Johnsen har i alle fall fått den perfekte starten til å skyte Rosenborg ytterligere oppover på tabellen utover høsten.

Kan hende får han fornyet tillitt i Eliteseriens hovedkamp denne helgen, når ferden går til Mjøndalen. Mens Rosenborg aspirerer å ta igjen lagene på toppen, kjemper vertene en desperat kamp for å holde seg i divisjonen. Vegard Hansens mannskap spilte 0-0 borte mot Haugesund forrige helg, og hjemme på Consto Arena har de vist seg å være en vanskelig nøtt å knekke. De har tapt kun én av sine fem siste på eget kunstgress, mot serieleder Molde for to uker siden.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Unibet

Vålerenga - Viking (0-1)        H         3,10

Tromsø – Strømsgodset         B         3,10

Lillestrøm - Kristiansund BK B         3,05

Mjøndalen – Rosenborg         U         3,65


Tipsfotball

 

Bookietest2019