Eliteserien: Helgens tips

13/09/2019

Våre vurderinger av 21. runde i Eliteserien er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 21. runden i Eliteserien denne sesongen. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Rosenborg - Lillestrøm (0-1) U         3,70

Molde – Tromsø         B         8,70

Strømsgodset – Ranheim       U         3,40    

Bodø/Glimt – Stabæk H         1,47

Viking – Odd U         3,65

Haugesund – Mjøndalen        B         4,20

Kristiansund BK – Brann       B         2,55

 

Så går vi over til vårt utvalgte objekt denne helgen:

Sarpsborg 08 – Vålerenga
Mandag 16. september kl. 19:00
Sarpsborg Stadion (kunstgress) – Dommer: Tom Harald Hagen (Brandval IL)

SARPSBORG 08 SKADER: Jørgen Horn (fotbrudd), Mate Males (kne), Alexander Ruud Tveter (korsbånd), Johan Meldalen Olstad (kne), Kyle Lafferty (suspendert), Amin Askar (smell, blir trolig spilleklar)

VÅLERENGA SKADER: Jonatan Tollås Nation (kne), Herolin Shala (arm), Peter Godly Michael (korsbånd), Adam Larsen Kwarasey (rygg), Efraín Juárez (kne, blir trolig spilleklar)

Mohammed Fellah ble ansett som en av nasjonens fremste talenter da han vokste opp i Vålerenga. Oslo-gutten slo seg opp på alle aldersbestemte landslag fra G15 og helt frem til debuten for A-landslaget i 2013. Han ble belønnet med en overgang til dansk fotball og Esbjerg, men siden har skader spolert mye av det som kunne vært en betraktelig bedre karriere for den teknisk anlagte midtbanespilleren. Nå er Fellah tilbake der det hele begynte, nettopp for å få karrieren på rett kjøl igjen.

Fellah skal i første omgang spille seg i kampform på Vålerengas andrelag i Norsk Tipping-ligaen, som suser mot opprykk til PostNord-ligaen. Dermed får vi nok ikke se 30-åringen i aksjon for førstelaget tidligst før senere utpå høsten. Der har lite stemt i det siste. Vålerenga står med seks strake uten seier i Eliteserien og raser nedover tabellen. Forrige runde var imidlertid en liten opptur, da de spilte 1-1 mot formlaget Rosenborg, i en jevnspilt affære på Intility Arena.

Men, det er enda tøffere tider for Vålerengas motstander mandag kveld, Sarpsborg 08. Sarpingene er nå uten seier på ti matcher, og er avhengig av et mirakuløst oppsving i form for å berge kontrakten. Det hjalp også fint lite at nysigneringen Kyle Lafferty meget tvilsomt ble utvist for filming i debuten hans forrige serierunde. 31-åringen må dermed stå over søndagens særdeles viktige hjemmemøte med Vålerenga. Håpet er imidlertid at resten av lagene skal klare brasene, for nå brenner det for alvor under føttene for Sarpsborg 08.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Sarpsborg 08 – Vålerenga      H         1,90


Tipsfotball

 

Bookietest2019