Eliteserien: Helgens tips

30/08/2019

Våre vurderinger av 20. runde i Eliteserien er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 20. runden i Eliteserien denne sesongen. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Unibet

Odd - Bodø/Glimt      B         3,20

Stabæk – Strømsgodset          U         3,45

Tromsø – Haugesund B         2,80

Ranheim - Kristiansund BK  H         2,30

Mjøndalen – Molde    U         3,90

Vålerenga – Rosenborg          H         2,90

 

Så går vi over til våre to utvalgte objekter denne helgen:

Lillestrøm – Brann
Søndag 1. september kl. 18:00 | Eurosport Norge
Åråsen Stadion – Dommer: Svein Oddvar Moen (Haugar, SK)

LILLESTRØM SKADER: Stiller trolig skadefritt

BRANN SKADER: Veton Berisha (suspendert), Daouda Bamba (suspendert), Emil Kalsaas (hode), Fredrik Haugen (muskelskade, 50 prosent sjanse for å bli spilleklar)

Daouda Bamba ble suspendert i fire kamper etter albuen mot Simen Wangberg. Mange mener Brann-spissen burde vært utestengt lenger. Bamba må dermed stå over søndagens oppgjør mot Lillestrøm og de tre neste kampene etter bataljen på Åråsen. Brann ankommer Romerike etter to strake tap og har sakket kraftig akterut i kampen om medalje. Lillestrøm derimot, er inne i en av sine beste perioder for sesongen, etter å ha vunnet to og spilt uavgjort i sine tre siste kamper. Forrige helg tok kanariene en sterk borteseier, da de triumferte 2-0 mot Haugesund. Der fikk også 18 år gamle Magnus Knudsen sin etterlengtede debut, bare noen måneder etter at stortalentet ble myndig.

Lillestrøm har ikke slått Brann i serien på de fem siste forsøkene, og da lagene møttes i Bergen i juni, var det Lars Arne Nilsens mannskap som trakk det lengste strået da de vant 1-0. Forrige kanariseier på Åråsen i serien, kom i 2016.

 

Sarpsborg 08 – Viking
Søndag 1. september kl. 18:00 | Eurosport Player
Sarpsborg Stadion – Dommer: Kai Erik Steen (Gneist, IL)

SARPSBORG 08 SKADER: Jørgen Horn (fotbrudd), Jonathan Lindseth (suspendert), Mate Males (kne), Alexander Ruud Tveter (menisk), Johan Meldalen Olstad (kne)

VIKING SKADER: Axel Óskar Andresson (kneskade) og Usman Sale (disiplinære årsaker)

Av ting man ikke tror man skal få oppleve, er antakelig synet av Kyle Lafferty i Eliteserien et godt stykke oppe på lista. 31-åringen har vært innom klubber som Burnley, Rangers, Palermo og Norwich, og er nå altså klar for å hjelpe østfoldingene til å berge kontrakten i Eliteserien. Lafferty har scoret flust med mål hvor enn han har vært i karrieren.

Strømsgodset ble knepent for sterke i bikkjeslagsmålet på Marienlyst forrige helg, da Sarpsborg 08 gikk på sesongens bitreste tap hittil. Nederlaget gjør at østfoldingene har hele fem poeng opp til sikker plass før helgens serierunde.

Lafferty kan få sin debut allerede til helgen, når Sarpsborg 08 er vertskap for Viking. 31-åringen har skrevet under på en kontrakt ut sesongen og kommer fra skotske Rangers. Søndag skal han vise fotball-Norge hva han er god for, og at Sarpsborg 08 ikke har tenkt til å gi seg uten kamp.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Unibet

Lillestrøm – Brann     B         2,50    

Sarpsborg 08 – Viking           H         1,82    


Tipsfotball

 

Bookietest2019