Eliteserien: Helgens tips

23/08/2019

Våre vurderinger av 19. runde i Eliteserien er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 19. runden i Eliteserien denne sesongen. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Rosenborg – Stabæk  H         1,45

Kristiansund BK – Mjøndalen           U         3,55

Brann – Tromsø          H         1,38

Haugesund – Lillestrøm         B         3,85

Molde – Odd  B         3,80

Bodø/Glimt – Vålerenga        B         3,85

 

Så går vi over til våre to utvalgte objekter denne helgen:

Viking – Ranheim
Søndag 25. august kl. 18:00 | Eurosport Player
SR-Bank Arena – Dommer: Tore Hansen (Feda IL)

VIKING SKADER: Axel Óskar Andressen (kne), Sondre Bjørshol (tvilsom med en smell)

RANHEIM SKADER: Stiller trolig skadefritt.

Zlatko Tripic var usedvanlig toneangivende i festen på SR-Bank Arena forrige helg, da tabelljumbo Strømsgodset ble banket sønder og sammen 4-0. Triumfen var en av de beste enkeltkampene av noe lag i Eliteserien denne sesongen, til tross for motstanden tatt i betraktning. Det var i alle fall siddisenes desidert beste oppvisning etter comebacket til den øverste divisjonen, og aller klarest på stjernehimmelen skinte Zlatko Tripic. Kapteinen var en pest og en plage for drammenserne, og er for alvor i ferd med å finne tilbake til den formen som gjorde at han ble omtalt som en av landets mest lovende spillere da han signerte for Molde som 18-åring.

Siden oppholdet i Molde, har Tripic vært på ivrig flyttefot, og har spilt for Fredrikstad (lån), Start, Greuther Fürth og Sheriff Tiraspol, før han kom hjem til Norge og Viking i 2018. Nå er han i ferd med å få et hjem i Stavanger, og det synes på fotballbanen.

Seieren mot Strømsgodset tok siddisene opp til syvendeplass på tabellen, og er i ferd med å få et meget behagelig forsprang ned til nedrykksstriden. Viking er dog ikke helt ute av faresonen ennå, og Viking-trener Bjarne Berntsen understreket også etter seieren mot Godset at det er ingen på Vikings lønningsliste som puster lettet ut før det er teoretisk umulig å rykke ned. En seier mot Ranheim på søndag vil ta dem enda et steg på veien

Ranheim ankommer Stavanger i poengnød etter å ha tapt fire av sine fem siste, og før helgens runde, ligger trønderne á poeng med Tromsø, som ligger på kvalikplass.

 

Strømsgodset – Sarpsborg 08
Søndag 25. august kl. 20:00 | Eurosport Norge
Marienlyst Stadion – Dommer: Dag Vidar Hafsås (Kolstad Fotball)

STRØMSGODSET SKADER: Nico Mickelson (akilles), Mounir Hamoud (tvilsom med en smell)

SARPSBORG 08 SKADER: Jørgen Horn (fotbrudd), Bjørn Inge Utvik (hofte), Mate Males (kne), Alexander Ruud Tveter (menisk), Johan Meldalen Olstad (kne)

Av alt det uviktige her i verden, er fotball det viktigste, sa pave Johannes Paul II en gang i tiden, noe Strømsgodset og Sarpsborg 08 kan finne ut på egenhånd på søndag. Lagene møtes til det som vil være deres desidert viktigste kamp denne sesongen. Drammenserne og sarpingene ligger henholdsvis sist og nest sist i Eliteserien, og et tap kan få katastrofale konsekvenser – særlig for Strømsgodset.

Godset står med kun 13 poeng etter 18 serierunder, og har fem poeng opp til trygg plass før helgens runde. Henrik Pedersens mannskap har tapt åtte av sine ti siste, og tatt kun fire poeng i denne perioden. Det har ført drammenserne desidert sist på tabellen, og i desperat poengnød.

Forrige helg ble Strømsgodset feid av banen da de tapte hele 4-0 mot Viking. Resultatet og prestasjonen var et nytt bunnivå i Henrik Pedersens foreløpig korte Godset-karriere, og har mye å rette opp før det viktige møtet med Sarpsborg 08. Østfoldingene ankommer Marienlyst etter at de nesten tok tre poeng mot serietoer Bodø/Glimt på mandag.

Men, faktum er at Sarpsborg heller ikke har vunnet en seriekamp siden 16. juni, og det har for lengst begynt å brenne et blått lys også i Østfold. Søndag kan de imidlertid gjøre vondt verre for Strømsgodset, når Mos Abdellaoue ankommer sin gamle hjemmearena, som han forlot til fordel for Sarpsborg 08 for bare en uke siden.

Abdellaoue byttet beite til Sarpsborg for bare en uke siden, mens Lars-Jørgen Salvesen gikk motsatt vei.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Viking – Ranheim      B         3,85

Strømsgodset - Sarpsborg 08 B         2,30


Tipsfotball

 

Bookietest2019