Eliteserien: Helgens tips

16/08/2019

Våre vurderinger av 18. runde i Eliteserien er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 18. runden i Eliteserien denne sesongen. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Unibet

Odd – Rosenborg       U         3,35

Stabæk - Kristiansund BK     H         2,50    

Mjøndalen – Brann     B         2,20

Tromsø – Lillestrøm   H         2,20

Vålerenga – Haugesund         H         1,85    

Ranheim - Molde (1-0)          B         3,10

Viking – Strømsgodset          B         3,45

 

Så går vi over til vårt utvalgte objekt denne helgen:

Sarpsborg 08 – Bodø/Glimt
Mandag 19. august kl. 19:00 | MAX
Sarpsborg Stadion – Dommer: Espen Andreas Eskås (Bækkelagets SK)

SARPSBORG 08 SKADER: Jørgen Horn (fotbrudd), Bjørn Inge Utvik (hofte), Mate Males (kne), Johan Meldalen Olstad (kne), Alexander Ruud Tveter (menisk)

BODØ/GLIMT SKADER: Brede Moe (strekk, 25 prosent sjanse for å bli spilleklar), Victor Boniface (korsbånd)

Det gror usedvanlig godt i rekkene på Aspmyra, og horden av Bodø/Glimt-talenter er i ferd med å slå ut i full blomst. Det er bare å se på tabellen. Etter at nordlendingene omsider fikk like mange kamper spilt som Molde, tok de endelig over tabelltoppen i Eliteserien. Onsdag tok de en råsterk borteseier mot Kristiansund, da gultrøyene vant 2-1, og dermed ligger gultrøyene an til å kjempe en sensasjonell kamp om seriegullet denne høsten. Aldri før har Bodø/Glimt vunnet et seriemesterskap i den øverste divisjonen, men har derimot blitt nummer to tre ganger, senest i 2003.

Da var supertalentet Håkon Evjen (19) bare tre år gammel. Kantspilleren har hatt en eventyrlig sesong for Bodø/Glimt denne sesongen, og onsdag var han instrumental i triumfen mot Kristiansund. Evjen scoret sitt åttende seriemål for sesongen, men det er langt i fra første gang denne sesongen at stortalentet har vist seg frem. Mot Strømsgodset for noen uker siden, var speidere fra Manchester City og United på plass på Marienlyst for å følge Evjen fra nært hold. Da scoret han to.

Dermed ser det ut til at det bare er et spørsmål om tid før 19-åringen er klar for større oppgaver utenlands, og skal Bodø/Glimt ha noen sjanse til å holde følge med Molde utover høsten, er de trolig avhengige av å beholde han, Fredrik Bjørkan og de andre jyplingene, som har spilt så godt denne sesongen. Denne uken har de allerede mistet Geir André Herrem, som ble klar for spill i Allsvenskan.

Nå håper hele Bodø/Glimt på at Evjens storspill fortsetter mot Sarpsborg 08 mandag kveld. Sarpingene er i ferd med å snuble seg til et sensasjonelt nedrykk, og da passer det dårlig med et besøk fra en rykende fersk serieleder. 

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Unibet

Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt    H         2,32    


Tipsfotball

 

Bookietest2019