Eliteserien: Helgens tips

03/08/2019

Våre vurderinger av 16. runde i Eliteserien er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 1. runden i Eliteserien denne sesongen. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Unibet

Sarpsborg 08 – Rosenborg     U         3,30    

Stabæk – Haugesund  H         2,50

Viking – Molde          B         1,87

Tromsø – Mjøndalen  H         2,20

Vålerenga - Kristiansund BK H         1,67

 

Så går vi over til våre utvalgte objekter denne helgen:

Odd – Lillestrøm
Lørdag 3. august kl. 18:00
Skagerak Arena – Dommer: Kristoffer Hagenes (Hovding, TIL)

ODD SKADER: Andreas Helmersen (korsbånd)

LILLESTRØM SKADER: Stiller trolig skadefritt

Det ble fryktet det verste da Thomas Lehne Olsen måtte forlate banen med en ankelskade i kampen mot Viking 16. juni for en drøy halvannen måte siden. Lillestrøms desidert viktigste spiller har stått for det meste av offensiv gnist for Lillestrøm denne sesongen, men i de siste rundene greide klubben seg overraskende godt uten sin talisman. LSK vant to av sine tre siste matcher før ferien og bykset dermed oppover på tabellen.

Nå har de i tillegg fått Lehne Olsen tilbake i spill, som gjorde et etterlengtet comeback i forrige helgs treningskamp mot Oddevold, som Lillestrøm vant 2-0 etter scoringer av Frode Kippe og Ebiye Moses. Lehne Olsen la for øvrig opp til 2-0-scoringen, og dermed virker nordlendingen å være tilbake i full sving igjen i kanarigult.

Det er særdeles gode nyheter for Lillestrøm, for 28-åringen står for det meste som blir skapt offensivt. Han har scoret en tredjedel av LSKs seriemål denne sesongen, og er dessuten en influerende skikkelse i garderoben. Lehne Olsen skal imidlertid få det tøft i seriecomebacket, når han og resten av Lillestrøm reiser til Skien, for å møte et Odd som er på revansjejakt.

Telemarkingene gikk på en særdeles uventet smell i sin siste kamp før ferien, da de overraskende tapte 2-0 borte mot Mjøndalen. Det var et hardt skudd i baugen for gulljagende Odd, som dermed vil bli liggende bak serieleder Molde, uansett om de vinner kampen de har til gode eller ikke. Mye kan imidlertid skje, og kommer til å skje, mellom helgens serierunde og siste runde om snaue fire måneder. Dag-Eilev Fagermo kan imidlertid trøste seg med at han har mer eller mindre enn skadefri tropp når telemarkingene går inn mot høstsesongen. Odd vant også helgens generalprøve mot Fredrikstad, 2-1 på Skagerak Arena.

 

Ranheim – Brann
Søndag 4. august kl. 18:00

EXTRA Arena – Dommer: Sigurd Smehus Kringstad (Valder, IL – Fotball)

RANHEIM SKADER: Stiller trolig skadefritt.

BRANN SKADER: Emil Kalsaas (hode, 25 prosent sjanse for å bli spilleklar), Vito Wormgoor (75 prosent sjanse for å bli spilleklar)

Sammen med Strømsgodset, var Ranheim Eliteseriens svakeste formlag før en etterlengtet sommerferie. Trønderne kunne vise til kun to poeng på de fem siste kampene før spilleoppholdet, og starter høstsesongen på kvalikplass. Nå er imidlertid Svein Maalens disipler klare til å slå tilbake etter en skuffende avslutning på vårsesongen.

Ranheim løftes imidlertid ved å ha en helt skadefri tropp inn mot søndagens meget viktige hjemmemøte med Brann, og det er også en del av årsaken til at klubben har vært svært lite aktive i sommerens overgangsvindu.

Selv om Ranheim er i miserabel serieform, har klubben gode, rykende ferske minner mot søndagens motstander å vise til. Lagene møttes nemlig på EXTRA Arena i cupen for en drøy måned siden, og da valset trønderne over søndagens motstander med hele 4-0 på samme bane. Bergenserne har mistet terreng til teten i Eliteserien, og slikker fremdeles sårene etter en særdeles skuffende Europa League-exit mot Shamrock Rovers. Brann har foreløpig ikke forsterket seg dette vinduet, men har derimot trimmet stallen. Henrik Kjelsrud Johansen er solgt til Fredrikstad, mens den svenske midtstopperen Jesper Löfgren har gått på lån til Mjällby ut denne sesongen. Forrige sesongs seriemøte mellom Ranheim og Brann på EXTRA Arena endte med 2-0-seier til bergenserne.

 

Strømsgodset – Bodø/Glimt
Mandag 5. august kl. 19:00
Marienlyst Stadion – Dommer: Espen Andreas Eskås (Bækkelagets SK)

STRØMSGODSET SKADER: Nico Mickelson (akilles), Jonathan Parr (kne, 75 prosent sjanse for å bli spilleklar), Mounir Hamoud (smell, 75 prosent sjanse for å bli spilleklar)

BODØ/GLIMT SKADER: Vegard Leikvoll Moberg (suspendert), Victor Boniface (korsbånd), Brede Moe (25 prosent sjanse for å bli spilleklar), Marius Lode (75 prosent sjanse for å bli spilleklar)

Det har vært en vårsesong for historiebøkene for Strømsgodset, for alle gale årsaker. Drammenserne har spilt nitrist fotball, vunnet kun to av 15 kamper, som er færrest sammen med Sarpsborg 08, og har fem poeng opp til trygg plass. Det ser med andre mørkt ut for Godset, som har gravd seg ned i et dypt hull, og som bare så vidt overlevde i Eliteserien forrige sesong også.

Det vitner om kontinuitet av den svært så negative sorten, og et problem som har vokst over tid. Foreløpig har ikke treneransettelsen av Henrik Pedersen hatt den effekten som ledelsen hadde håpet på, men dansken er klar til å ta i mot spaden på ny, og denne gang begynne gravingen oppover på tabellen.

Da dansken tok over Drammens-klubben, oppdaget han med en gang at spillerne hadde mye å gå på fysisk og kondisjonsmessig. Derfor har de fleste av treningsdagene i spilleoppholdet bestått av doble treningsøkter, og så gjenstår det å se om det bærer frukter, allerede mot Bodø/Glimt. Gultrøyene ankommer Marienlyst på en strålende andreplass på tabellen, og har på ingen måte tenkt å gi Molde fri passasje til seriegullet. Det siste de gjorde før sommerferien var nemlig å banke Ranheim hele 5-1 hjemme på Aspmyra.

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Unibet

Odd – Lillestrøm        H         1,52

Ranheim – Brann       B         2,10

Strømsgodset - Bodø/Glimt   B         2,08    


Tipsfotball

 

Bookietest2019