Eliteserien: Rollebytte

19/08/2019

Sarpsborg kjemper for å overleve, mens Glimt er på titteljakt. Stikk i strid med forhåndstipsene for sesongen.

At kveldens oppgjør mellom Sarpsborg og Bodø/Glimt skulle være en topp- mot bunn-kamp hadde gitt lave odds før sesongstart.  Da imidlertid med Sarpsborg som topplag og Glimt som dumpekandidaten. 


Etter forrige sesongs imponerende innsats i Europa var Sarpsborg 08 denne sesongen tippet å skulle kjempe om pallplass i Eliteserien. Den gang ei. Geir Bakke og hans menn har bare plukket 14 poeng fra sine 17 første kamper, og blåtrøyene ligger på direkte nedrykksplass uavhengig av resultatet i mandagskampen. Før kamp har man fire poeng frem til trygg plass, og tap i kveld vil kunne være skjebnesvangert. 
–Det er mitt ansvar og jeg må få orden på det fort som bare det. Hvis ikke så får vi se om noen andre klarer å fylle på mer næring, sa hovedtrener Geir Bakke til klubbens hjemmeside etter forrige ukes nederlag mot Viking i Stavanger. 

Så langt har Sarpsborg bare vunnet to hjemmekamper denne sesongen, og man stilles mot tøff motstand når man i kveld får besøk av titteljagende Bodø/Glimt. 

NordicBet tilbyr 2,45 for hjemmeseier, og er med dette bookien med størst tro på suksess for blåtrøyene i kveld. Piccacle og Coolbet lurer rett bak, med henholdsvis 2,44 og 2,43 for hjemmeseier. 


Bodø/Glimt var bare tre poeng fra nedrykk forrige sesong, og selv ikke den mest ihuga Glimt-tilhenger hadde drømt om at man allerede i år skulle kjempe om tittelen. Med seier i kveld troner man alene i tet på Eliteserie-tabellen, to poeng foran Molde og hele åtte poeng foran Odd på tredjeplass. Og muligheten for gevinst i Sarpsborg bør så absolutt være tilstede. Kveldens gjester har imponert stort og så langt vunnet fem av åtte bortekamper. 

Coolbet er markedsledende på borteseier, med friske 2,95 i odds på Glimt-triumf. 


Kim Marki

Bookietest2019