Eliteserien: Midtukens tips

15/05/2019

Våre vurderinger av 8. runde i Eliteserien er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 8. runden i Eliteserien denne sesongen. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra Mr Green

Rosenborg – Haugesund        U         3,45

Viking – Stabæk         H         1,80

Kristiansund BK - Molde (begge scorer)      Ja         1,66

Odd – Ranheim          H         1,44

Vålerenga - Strømsgodset (begge scorer)      Ja         1,63

 

Så går vi over til våre tre utvalgte objekter denne midtuken:

Mjøndalen – Lillestrøm
Torsdag 16. mai kl. 18:00
Consto Arena

Mjøndalen skader: Sosha Makani (korsbånd), Georges Bokwe (beinbrudd), Henrik Gulden

Lillestrøm skader: Simen Kind Mikalsen (smell), Erik Tobias Sandberg (kne)

Olivier Occean spilte i Lillestrøm fra år 2006 – 2010, før han i den siste sesongen i 2010 tok ferden videre til Kickers Offenbach. Siden den gang har Occean vært innom en rekke klubber, og hvor han nå som 37-åring er blitt Mjøndalen-spiller. Occean er ikke kommet til Mjøndalen for å ligge på latsiden. Så langt har canadieren fått seks kamper og notert seg for én scoring i MIF-drakten. Ting går kanskje litt tregere enn det gjorde i glansdagene, men hodestyrken og fysikken er fremdeles vedvarende.

Nå blir det et nytt gjensyn med gamleklubben for Occean. Canadieren spilte også mot Lillestrøm da han oppholdt seg i Odd. Det som er spesielt denne gangen er at det er på 16. mai. Mjøndalen har hatt en sådär start på 2019-sesongen hvor klubben ligger på en 9. plass. I den forrige serierunden ble det tap 0-1 borte mot Molde.

Lillestrøm spilte uavgjort i den forrige seriekampen hjemme mot Rosenborg. Sluttresultatet ble til slutt 1-1 etter at Daniel Gustavsson hadde scoret LSKs eneste mål for dagen. Lillestrøm ligger akkurat nå på en 10. plass på tabellen.

Fotballfeberen virker å ha inntatt Lillestrøm. 8839 tilskuere så kampen mellom Lillestrøm og Rosenborg. I en tid hvor norsk fotball sliter med generelt lave tilskuertall, var denne kampen oppløftende.

Mjøndalen har denne sesongen et snitt på 2168 tilskuere. Det er det nest laveste snittet i Eliteserien; kun Ranheim er bak med 1737 tilskuere. Mjøndalen hadde i OBOS-ligaen et tilskuersnitt på 1842 tilskuere. Forhåpentligvis kan 16.mai-kamp på hjemmebane trekke snittet ytterliggere oppover.

Både Mjøndalen og Lillestrøm står i fare for å blande seg inn i bunnstriden, og en seier vil for begge lag gi et pusterom til lagene nedover.

Brann - Sarpsborg 08
Torsdag 16. mai kl. 18:00
Brann Stadion

Brann skader: Emil Kalsaas (hode), Kristoffer Barmen (nakke), Fredrik Haugen (lyske) og Ludcinio Marengo (smell)

Sarpsborg 08 skader: Jørgen Horn (brudd i foten), Jon-Helge Tveita (ankel), Bjørn Inge Utvik (hofte) og Gaute Høberg Veti (menisk)

Bergenserne må klare seg uten Fredrik Haugen i resten av mai-kampene, og han mister således dermed også 16.mai-festen hjemme mot Sarpsborg 08. Midtbanespilleren måtte ut med smerter i lysken i kampen mot Tromsø og det ble etter hvert konstatert at Haugen blir en stund ute av spill.

Haugen har spilt fem kamper i Eliteserien hittil og han har blitt byttet innpå i én. Til sammen har det blitt ett mål.

Det er Sarpsborg 08 som er motstander for Brann denne store fotballdagen. Mange forventet at østfoldingene kom til å ligge i toppen, men forventningene har ikke helt blitt innfridd. På bortebane har det så langt ikke blitt noen seire for Sarpsborg 08.

De to spissene Steffen Lie Skålevik og Lars-Jørgen Salvesen ble begge klare for østfoldingene før sesongen. Ingen har innfridd. Skålevik står etter syv (1 som innbytter) kamper med ingen mål, og man venter på at bergenseren snart skal åpne scoringskontoen. Forrige sesong i Brann ble det ni mål på 29 kamper, mens han i Start virkelig var i form og scoret ti mål på 11 kamper. Det var nettopp et oppslag i BT om at det kun er Skålevik som har levert som midtspiss de siste årene. Forhåpentligvis for Sarpsborg 08 kan han snart begynne å levere også for dem.

Salvesen har kun startet én kamp og har blitt byttet innpå i fire kamper. Sørlendingen har scoret to mål og ligger sånn sett i forkant sammenlignet med Skålevik. Salvesen var veldig god i Ull/Kisa og det var derfor han ble hentet til Sarpsborg 08, til Starts store irritasjon. Det er imidlertid ikke like store forventninger til Salvesen som med Skålevik.

Kampen mellom Brann og Sarpsborg 08 starter 18:00. I det forrige oppgjøret mellom disse to lagene i Bergen endte det med 2-0-seier til Brann.

Tromsø - Bodø/Glimt
Torsdag 16. mai kl. 18:00
Alfheim Stadion

Tromsø skader: Simen Wangberg (kne), Artem Sokol (skulder), Jostein Gundersen (kne), Mushaga Bakenga (akilles)

Bodø/Glimt skader: Håkon Evjen (syk), Victor Boniface (røket korsbånd)

Bodø/Glimt har startet sesongen bra og ligger på en 3. plass i Eliteserien. Det har kun blitt ett tap og laget er det nest mestscorende laget i divisjonen. I den neste kampen er det Tromsø som blir Glimts motstander. Det er en klassisk kamp mellom de nordligste topplagene i landet, selv om det ville vært en overdrivelse å kalle det et lokalderby.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra Mr Green

Mjøndalen – Lillestrøm          H         2,30

Brann - Sarpsborg 08 (o/u 2.5)          Over    2,08

Tromsø - Bodø/Glimt (1-0)    B         4,20


Tipsfotball

 

Bookietest2019