Dramatisk da Odd slo Aalesund

25/07/2020

Men Tobias Lauritsens skrekkskade la en demper på kvelden i Skien.

I en dramatisk fotballkamp i Skien, skjedde det aller meste av underholdningen før pause. Dommer Kai Erik Steen rakk å gi vertene to straffespark og ett rødt kort til gjestene før lagene byttet side, samtlige korrekt idømt. Det var Odd som tok føringen ved Tobias Lauritsen, men AaFK slo tilbake og utlignet ved Simen Bolkan Nordli bare noen minutter senere. Så leverte David Kristján Ólafsson inn en sterk søknad til årets mest korttenkte, da han på ett minutt sørget for å pådra seg to helt korrekt idømte gule kort og dermed en tidlig dusj.

Med bare ti mann tok Odd mer og mer over, og ble tildelt et nytt straffespark, da Tobias Lauritsen ble lagt i bakken av bortelagets keeper, Gudmund Kongshavn. Dessverre fikk Lauritsen vekten til AaFK-keeperen på foten sin, og i store smerter ble han båret av banen med et stygt brudd i ankelen. Den påfølgende straffen satte Espen Ruud sikkert i mål, men ledelsen varte ikke lenge. For Parfait Bizoza utlignet med et vakkert langskudd før hvilen.

Andreomgang ble langt mindre hendelsesrik frem til sluttminuttene. Odd styrte det meste av spillet, og fikk en scoring annullert, da Fredrik Nordkvelle i offsideposisjon tilsynelatende hindret sikten til Gudmund Kongshavn. Men, like etterpå kunne Odd likevel juble for seiersmålet, da sunnmøringenes toppscorer, Hólmbert Fridjonsson på ulykksalig vis satte ballen i eget mål på en corner. Da var det bortelagets tur til å presse på for en utligning, men til ingen nytte. Dermed var Aalesunds 11. tap på 13 forsøk i Skien et faktum, og enda verre nyheter for Lars Bohinen er at laget hans fremdeles ikke har vunnet én eneste seriekamp denne sesongen.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019