- Det er veldig jevnt nivå på spillerne

02/07/2018

Fagansvarlig for landslagsskolen, Håkon Grøttland, synes det er vanskelig å rangere så unge spillere.

Forrige uke deltok 144 talenter på Equinor Talentleir i Porsgrunn. Disse talentene blir sett som de største talentene i sin aldersgruppe i Norge. 15- og 16-åringene var delt opp i to landslag: landslaget og skyggelandslaget.

- Skyggelandslaget er vurdert som de nest beste, men det er veldig jevnt nivå på spillerne. I tillegg vet vi jo at de som er best når de er 15 år, nødvendigvis ikke er best når de er 17. Det er mye som skjer i den alderen. Derfor har vi et skyggelandslag for å kunne se flere og nå bredere ut, sier Grøttland til fotball.no.

På talentleiren er det ikke bare fokus på det fotballfaglige. Minst like viktig er det som skjer utenfor banen. Det er ofte der skillet mellom de beste og neste beste er.

- Vi lærer alt fra hvordan man skal være som person, både på og utenfor banen. Vi lærer mye på møter og videomøter, også lærer vi selvsagt mye fra treningene. I tillegg blir vi kjent med mange nye spillere. Det er helt fantastisk, forteller Uranik Seferi som til daglig spiller på Kvik Halden.


Christian Aarstad

 

Bookietest2019