Bekreftet: All engelsk fotball satt i karantene

13/03/2020

Premier League og The Football League følger i fotsporene til resten av Europa.

Så godt som all europeisk fotball er nå utsatt på ubestemt tid. Fredag morgen meldte UEFA at alle europeiske turneringer, som Champions League og Europa League, var utsatt. Timer senere kom beskjeden om at England følger etter. Alle kamper i The Championship, League One og League Two er satt på vent, foreløpig frem til 3.april.

Fredag formiddag ble det så bekreftet at også Premier League tar pause på ubestemt tid. Dette etter at det torsdag kveld ble bekreftet at helgens runde skulle spilles som normalt.

Natt til fredag slapp imidlertid nyheten om at Arsenals manager, Mikel Arteta, og Chelseas kantspiller, Callum Hudson-Odoi, hadde testet positivt på for Koronaviruset. Både Arsenal og Chelsea bekreftet samtidig at de har sendt hele førstelagstroppen i karantene.

I første omgang ble oppgjøret Brighton – Arsenal utsatt, og etter hektisk møtevirksomhet fredag morgen ble det omsider tatt til fornuft. Alle profesjonell fotball i England er dermed satt på vent.

Toppligaene i Spania, Italia, Portugal, Frankrike, Nederland, Irland og USA er alle midlertidig suspendert. Norsk seriestart er utsatt, og alle treningskamper og samlinger er avlyst. Fredag formiddag ble det også klart at alle kamper i Champions League og Europa League utsettes på ubestemt tid.

EM-sluttspillet blir ganske sikkert flyttet til 2021, og play off-kampene, inkludert Norge-Serbia, flyttes på ubestemt tid.

Fotball-Europa har tatt affære, så gjenstår å se om andre idretter følger i deres fotspor. Landet med vegg til vegg-teppe på bad, og separate kraner for varmt og kaldt vann har ikke vist seg å være raske på avtrekkeren i situasjoner som dette. Hesteveddeløpene i Cheltenham går fortsatt av stabelen som normalt. Festivalen er inne i sin tredje og siste dag, og som de to foregående dagene vil det stå over 100 000 tilskuere som sild i tønne på tribunene.

Det har, utrolig nok, også blitt meldt at helgens halvmaraton i Liverpool skal gå av stabelen som planlagt.


Kim Marki

Bookietest2019