VM-profilen: Mohamed Salah

11/06/2018

Frem mot, og i løpet av VM, vil vi presentere en profil fra hvert deltakende land, og denne gangen har turen kommet til Egypts Mohamed Salah.

Få, om noen, spillere i sommerens VM, representerer og bærer sin nasjon på egne skuldre mer enn Mohamed Salah. Egypteren, som i Liverpool har fått tilnavnet «The Egyptian King», har hatt en ellevill første sesong på Merseyside. Salah hadde notert seg for 43 mål og 14 mål for sesongen da han gråtende forlot banen med en skulderskade i Champions League-finalen mot Real Madrid. Men, scenene fra finalen må ikke få overskygge Salahs utrolige sesong. Ikke bare hadde han sin vanvitte sesong med Liverpool, men det var også han som satte det avgjørende målet, et straffespark dypt inne på Kongo, som sendte Egypt til sommerens VM.

Mohamed Salah har også hatt en fotballoppvekst som de fleste andre vil slite med å matche. Fem dager i uken, i fire år, tok han bussen ni timer hver eneste dag, bare for å få trent med klubben sin. Han måtte dermed få tillatelse fra skolen til å dra derfra tidlig, for å perfeksjonere sine fotballkunster, og det må sies å ha vært særs vellykket. Etter overgangen til Chelsea fra Basel, var det imidlertid ikke mye som tilsa at Salah skulle bli den spilleren han er i dag. Men, det var da han ble lånt ut til Fiorentina at karrieren hans virkelig skjøt fart igjen, og i dag anses de 35 millioner pund som Liverpool bladde opp til Roma for å være et av de største røverkjøpene de seneste årene.

Mo Salah har kjempet en desperat kamp med klokken for å bli skadefri i tide til VM-premieren mot Uruguay, men prognosene tilsier at at 25-åringen faktisk rekker Egypts åpningskamp. Egypt er helt avhengige av at Salah presterer i nærheten av det han har gjort i Liverpool-trøya denne sesongen for at egypterne skal slå fra seg i VM, men Egypts talisman er klar til å ta utfordringen på strak arm.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019