Ubekymret Southgate

10/09/2018

Gareth Southgate kan bli den første manageren som taper fire strake kamper som engelsk landslagssjef, men selv er han ikke bekymret for å skrive seg inn i historiebøkene.

Aldri før har en engelsk landslagssjef tapt fire kamper på rad, noe Gareth Southgate står i fare for, etter å ha tapt sine tre siste. Tap i VM-semifinalen, bronsefinalen og nå mot Spania sist lørdag har sørget for at Southgate ufrivillig kan skrive seg inn i historiebøkene når England møter Sveits i en privatlandskamp i morgen. Sveits kommer rett fra en uhyre imponerende forestilling der de smadret Island hele 6-0 i deres første Nations League-oppgjør.

Selv om England nådde sin første VM-semi på 28 år, er Southgate likevel nødt til å besvare spørsmål om han og det engelske landslaget er i stand til å slå de aller beste nasjonene. Det hevder han bestemt at han er.

- I oppkjøringen til VM, spilte vi mot Brasil, Frankrike, Tyskland og Spania. Hvis alle mine avgjørelser handlet om seiersstatistikken min, ville jeg trolig ikke tatt den avgjørelsen. Mine avgjørelser er basert på å utvikle laget og jeg vil nok en gang gi unge spillere sjansen, som Joe Gomez, Marcus Rashford og Luke Shaw fikk på lørdag. Det er jeg som må leve med hva enn folk måtte si om meg. Det lever jeg også godt med. Dette handler om det engelske landslaget, ikke meg, fastslår Three Lions-bossen før morgendagens oppgjør mot Sveits.

Kampen spilles på King Power Stadium og har avspark klokken 21:00.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019