Tre fra Twitter

14/01/2017

Vi har gitt ordet til tre supportere fra hver leir i forbindelse med søndagens gigantoppgjør på Old Trafford. Vi har spurt følgende:
1) Hva betyr Manchester United – Liverpool for deg?
2) Hva synes du om sesongen til ditt lag hittil?
3) Hvordan går det på søndag?

United-fansen
Heine Vikanes
@Heinevik

1. Liverpool har alltid vært laget det er verst å tape mot og best å vinne mot. Sånn har det vært for meg helt siden den store Liverpool-dominansen på midten/slutten av 80-tallet.

2. Litt treg start, men tendensen i spillet har vært der lenge. Har vært direkte uheldig i enkelte kamper - stikkord Tom Heatons kjempekamp og Arsenals sene utligning. Har endelig fått nøkkelspillere i form og laget nærmer seg nivået de skal ha.

3. Jeg har en litt dårlig følelse, frykter Liverpool kan ta United litt på senga. Klopp er en luring. Men; 4-0 til United.

Vegard Sandberg
@Sandbergio

1.Veldig mye. Det er jo selve definisjonen på hatoppgjør, og det er alltid mye følelser i sving. Man går og kjenner på nervene i flere uker fram mot kampstart, og akkurat nå gruer jeg meg faktisk mer enn jeg gleder meg til søndag. Det blir et helvete fra start til slutt.

2.Etter en kronglete start har det sett bedre og bedre ut, og det virker som Mourinho har fått sving på laget. I tillegg spiller vi morsom angrepsfotball igjen. Det er rimelig deilig å se etter årene med Van Gaal…

3. Hater å tippe resultat i disse matchene, men jeg tror på en jevn match der United til slutt vinner 2-1. Zlatan og Martial ordner biffen.

Luke Augustus
@Luke_Augustus29

1. Det betyr alt. Rivalriet har intet sidestykke i England. To byer som er gjennomsyret av historie, både kulturelt og historisk og da har jeg ikke engang begynt å referere til fotballen. At det er de mestvinnende klubbene i England gir bare ekstra krydder og begge supportersett vil ha «bragging rights». De hater oss og vi hater dem. Det er mange Liverpool-supportere på jobben og jeg vet jeg kommer til å få høre det hvis de slår oss på Old Trafford. Jeg ville elsket det om vi får lukket munnene deres på søndag.

2. Sakte, men sikkert, begynner det å sette seg nå. Det var frustrerende å se Michael Carrick ikke starte i begynnelsen av sesongen. Det er ikke tilfeldig at resultatene har forbedret seg med han i laget – så viktig er han. Nå har José Mourinho en tydelig førsteellever i en 4-3-3-formasjon med Carrick i hjertet av det hele. Sommersigneringene har endelig begynt å skinne og feel good-faktoren er tilbake blant fansen. Vi har vunnet de siste ni kampene og er ubeseiret de siste 15, og likevel er vi under radaren hos de fleste.

3. Det kommer til å bli jevnt. Liverpool er imponerende i angrep og er svært dynamiske, men akk så vaklende bakover. Vi vil ikke få se det samme defensive United som fikk 0-0 på Anfield, men Mourinho kommer ikke til å sette opp et lag for å slippe inn mål. Jeg bryr meg ikke om hvordan, men jeg ville elsket en seier. Jeg sier 2-1, med scoringer av Zlatan og Juan Mata (som alltid virker å score viktige mål for oss).


Liverpool-fansen
Steinar Bjerkmann
@Bjerkestuen

1. Manchester United var ingen trussel da jeg begynte å følge med på engelsk fotball, men det snudde fort fra Russell Beardsmore til Eric Cantona. Jeg husker tilbake til høsten 1990 da Peter Beardsley scoret hattrick og vi vant 4-0. Så forsvant Kenny Dalglish og Graeme Souness kom. Og samtidig som Souness rustet ned Liverpool, fikk Ferguson plutselig skikk på Man Utd. Siden har laget fra Old Trafford stort sett plaget meg og mine helrøde venner. Det er aller deiligst å slå Everton, men nesten like godt for helsen å daske til gjengen fra Stockport-traktene. Souness kunne fått både Schmeichel og Keane. Det er vel ikke helt uten grunn at jeg ser spøkelser løpe rundt i Sharp-drakter.

2. Sesongen har vært meget bra, sett med Liverpool-øyne. Jürgen Klopp er i ferd med å viske ut savnet etter Kenny Dalglish og marerittene om Graeme Souness. Den hissige gjenvinningsfotballen er elskverdig å se på. Den har gitt oss mange poeng, og ikke minst en realistisk tro om ligagull - det første siden jeg fikk med meg at Liverpool vant for 18. gang i 1990 via tekst-tv. Jeg er mektig imponert over hvordan Matip har gått inn som en keiser i midtforsvaret. Og framover er det ikke bare Robert Firminos tenner som skinner. Skaden til Coutinho har hemmet laget noe. Og resultatene mot antatt svakere motsatt er som et gufs fra 90-tallet.

3. Jeg tror nøkkelen ligger i å score først. Jeg tipper 3-1 til Liverpool, men det er vel både svensker og milliardkjøp som bør holdes unna boksen der Mignolet står. Dette er vel Uniteds siste sjanse til å melde seg på. For Liverpool vil det være et avgjørende signal om at klubben virkelig er en reell gullkandidat. Det blir en test. Jeg glemmer ikke da Dalglish kom hjem, nettopp til tilsvarende kamp i 2011. Han hyttet med nevene da han gjorde sin ankomst. Måtte resultatet bli et annet enn det for seks år siden.


Lars Frøsland
@Frosland

1. Det er de kampene jeg gleder og gruer meg mest til. Jeg simpelthen elsker når Liverpool slår Man Utd. For eksempel husker jeg 4-1-seieren på Old Trafford (09) som om det skulle vært en cup-finale. Det betyr så inderlig mye – og bragging rights eksisterer også i Norge. Det er for øvrig svært utfordrende å være kristen når de røde djevlene vinner: Jeg vil så gjerne si veldig stygge ting.

2. Jeg er intet annet enn begeistret for hva Klopp har fått til. De taktiske grepene har gitt resultater: jeg kan nevne Milner som back, Henderson som defensiv midt. og Lallana i ny rolle. Det faktum at Liverpool nå valser over antatt svakere lag på Anfield, viser at Klopp tilpasser seg fort. Det var jo en antatt verkebyll for LFC. Liverpool er godt med i tittelracet og vi er godt i gang med det nye året. Det er over all forventning. Før sesongen virket 4. plass som en triumf – nå føles det som et minstekrav.

3. Som evig fotball-pessimist tror jeg José Mourinhos utvalgte klarer å kvele ut et godt resultat mot Liverpool. Man Utd er i bra form, og har i tillegg en ekstra hviledag etter ligacupens semifinale. Jeg forventer en jevn kamp, men frykter hjemmelagets sommersigneringer stjeler overskriftene. Eller, glem det, Liverpool tar alle poengene og et par match-baller med hjem til Anfield.

Ørjan Eriksen
@OpkvitneEaters

1. Selv om Man Utd ikke lenger er hverken det beste eller det største laget i Manchester, betyr kampen fremdeles så uendelig mye mer enn poengene det spilles om. Det er United som er vår største rival. Oppgjøret er på en måte det onde mot det gode, det kalde kyniske hjemmelaget tar imot det varme livsglade bortelaget. Tap eller uavgjort vil medføre lidelse og smerte, mens seier vil medføre ekstatisk nytelse.

2. Folk kan si hva de vil, men vi er inne i en god sesong. At vi har rotet bort poeng mot Burnley, Man Utd, Bournemouth, West Ham og Sunderland, gjør naturlig nok sitt til at folk er skuffet.Vi har imidlertid tatt flere poeng enn forventet mot de andre fire store lagene, slik at vi alt i alt har hatt progresjon poengmessig.

3. 1-2. Firmino og Sturridge. Deretter ett offside-mål av Ibrahimovic, før Pogba får sitt andre gule kort for filming.

 

 


Axel With Gogstad

Bookietest2019