Tobias Christensen til Tips: - Vi skal opp til Trondheim for å vinne

30/10/2018

Start strutter av selvtillit og kan komme til cupfinalen for første gang noensinne. Unggutten Christensen mener Start er i ferd med å bli et vinnerlag.

Ting har forandret seg på kort tid i Start. Fra å være et lag hvor skandaleoverskriftene lå nær, er det nå blitt en fornyet optimisme. Klubben har i høst vært det tredje beste laget i Eliteserien og innkomsten til Rekdal har ført til at Start nå ligger på trygg plassering.

- Vi tapte veldig mange fotballkamper før han kom og nå har vi begynt å vinne mange fotballkamper. Vi har rett og slett blitt vant med å vinne og vi er i ferd med å bli et vinnerlag. Nå har vi vunnet en del kamper på rad og satser på at vi klarer å holde det ut sesongen; vi må fortsette å vinne og det er noen viktige kamper foran oss, sier Christensen til Tips.

Selvtillit

Selv om ting ser litt lysere ut nå, er det et hardt kampprogram igjen for Start. I serien møter man formsterke Sandefjord borte, serielederne Rosenborg hjemme og har en vanskelig bortekamp mot FK Haugesund i siste serierunde. 

Nå er det Rosenborg sin tur. Start fikk kanskje den verst tenkelige trekningen og man hadde så inderlig håpet på en hjemmekamp på Sør Arena. Slik gikk det ikke.

- Det blir gøy. Vi skal opp til Trondheim for å vinne. Vi har stort selvtillit og tror så absolutt at vi kan slå Rosenborg. For å vinne må vi angripe og forsvare samtidig, forteller 18-åringen.

- Jeg vet ikke hvorfor Start aldri har klart å komme seg til cupfinale. Det har nok vært litt marginer. Jeg har kun vært i Start i tre år og på to år har vi ikke vært i nærheten av cupfinale og semifinale, og da var vi rett og slett ikke gode nok. Årene før det kan jeg ikke hva problemet har vært. Vi er et bedre lag nå enn vi har vært på mange år, fortsetter han.

- Skulle ønske jeg hadde flere målpoeng

Etter å ha vært en liten periode ute av laget, har Christensen i det siste vært fast mann i startoppstillingen. Rekdal har satt krav til unggutten, og dette har hjulpet 18-åringen til å utvikle tingene han hadde forbedringspotensial i.

- Min sesong har vært ok. Selvfølgelig skulle jeg ønske at jeg hadde hatt enda flere målpoeng, men i og med at vi har ligget der vi har ligget så har det vært relativt tøft for alle mann. Vi har nå klart å komme oss opp fra den sumpa vi har vært i og har prestert ok, sier Christensen.

- Jeg har tatt tak i de tingene jeg har fått beskjed om å jobbe med og utviklet meg på en del områder. Det handlet om å bli enda bedre defensivt og rett og slett gjøre en større jobb for laget når vi ikke har ball. Det å bli enda farligere med ball har gjort at det har blitt mer målpoeng den siste tiden, fortsetter Hellemyr-gutten.

Serie og cup

Sørlendingene har vært tapende semifinalister i 1975, 1978, 1988, 2000, 2006 og 2011. Start er det eneste av de større klubbene i Norge som aldri har kommet seg til Ullevaal. Det er et håp om at på «det syvende skal det skje». 

På spørsmål om han heller vil beholde plassen i Eliteserien enn å komme til cupfinalen, svarer Christensen dette:

- Ja takk begge deler sier nå jeg. For klubben sin del er nok det viktigste at vi holder plassen, men samtidig er det ikke slik at vi trenger å prioritere bort noen av delene. Vi ønsker å holde plassen og samtidig komme til cupfinalen. Hvis jeg må velge så er vel det viktigste å holde plassen enn å komme til cupfinale. Vi skal klare begge deler, spår unggutten.


Christian Aarstad

Tags: NM Start Rosenborg

 

Bookietest2019