​Tips tipper: Trøndergull – igjen

29/03/2019

Tips-redaksjonen har nok en gang kastet et blikk inn i krystallkula, og det var aller bredest enighet om at seriegullet havner på Lerkendal – også i år.

TIPS’ TABELLTIPS 2019

 1. Rosenborg
 2. Molde
 3. Brann
 4. Sarpsborg 08
 5. Vålerenga
 6. Haugesund
 7. Odd
 8. Strømsgodset
 9. Kristiansund
 10. Lillestrøm
 11. Tromsø
 12. Viking
 13. Stabæk
 14. Bodø/Glimt
 15. Mjøndalen
 16. Ranheim

  Ingen seriestart-spesial er komplett uten et tabelltips, og denne utgaven er selvfølgelig intet unntak. Det er ingen takknemlig oppgave å skulle spå utfallet av Eliteserien, men samtlige medlemmer av Tips-redaksjonen har levert sine tips, og snittet av de tipsene har endt opp i Tips’ tabelltips for Eliteserien sesongen 2019. Rosenborg har vunnet de siste fire seriemesterskapene, og vi tror gullet havner på Lerkendal denne sesongen også. Hele seks av åtte redaksjonsmedlemmer har Rosenborg som nummer én, og det er også bred enighet om at erkefienden Molde ikke havner langt bak. Dag Solheim stikker hodet frem og spår at seriemesterskapet havner i rosenes by. Brann lå lenge an til å ta gullet hem forrige sesong, men havnet til slutt på tredjeplass. Vi tror bergenserne må ta til takke med bronsemedalje i år også, selv om Øyvind Johannessen tror gullet kommer hem i år.
 17. De største uenighetene er blant Kristiansund og Strømsgodset. Thomas Elgheim og Dag Solheim har Christian Michelsen oppe på femteplass, mens Christian Aarstad tror nordmøringene vil slite atskillig tyngre og unngår så vidt kvalik. Godset slet voldsomt forrige sesong og unngikk nedrykk med et nødskrik. Det er høyst uvisst hvor drammenserne står foran årets sesong, og det vises også i redaksjonens tabelltips; Kim Marki spår fremgang og femteplass, mens Axel With Gogstad tror på nok en tung sesong.

  Ranheim ble tippet nedenom og hjem forrige sesong, men redaksjonen virker ikke å ha tatt nevneverdig lærdom av at trønderne gjorde alle forhåndstipsene til skamme. Vi tror på en blytung sesong to og at Ranheim denne gangen må ta turen ned til OBOS-ligaen, til tross for den strålende fjorårssesongen. De får selskap av Mjøndalen, som har rykket opp med sedvanlig entusiasme og glød. Vegard Hansen er optimisme personifisert, og MIF-treneren mener klubben står atskillig bedre rustet til å klare seg i Eliteserien i år. Bruntrøyenes bunnløse optimisme er høyst beundringsverdig, men vi tror det blir nok et kort opphold i den øverste divisjonen. Bodø/Glimt spås også å slite i bunnen denne sesongen, og klarer kvalikplassen med et nødskrik. «Naboene» Tromsø klarer seg litt bedre, men det går mot en tung sesong for representantene fra Nord-Norge.

  Viking har uvant status som nyopprykket lag etter ett års eksil i OBOS-ligaen. Rogalendingene virker imidlertid å ha noe på gang igjen, og i denne omgang tror vi det skal være nok til fornyet kontrakt. De neste plassene oppover på tabellen er bortimot ren bingo, men vi tror Sarpsborg 08 og Vålerenga blir de nærmeste utfordrerne til trioen Rosenborg, Molde og Brann. Sarpingene har nok en gang gjort store endringer i stallen, men har hentet noen usedvanlig spennende spillere, blant annet Jørgen Strand Larsen. Utskiftninger har det også vært i Vålerenga, og Ronny Deila må snart begynne å levere på lovnaden om å ta Oslo-klubben til toppen av norsk fotball. Vi tror ikke det holder helt inn, denne sesongen heller.

  Så gjenstår det å se da, hvor langt ute på viddene dette tabelltipset er, når sesongen er over om ganske nøyaktig åtte måneder. Ved sesongslutten kommer vi til å sammenligne tabelltipset med fasiten som blir servert i siste serierunde, og vi tar gjerne imot ditt tabelltips på våre hjemmesider og Facebook-sider.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019