TIPS-Laget runde 25

18/10/2019

Runde 24 av Eliteserien Fantasy viste seg å være en uppercut mot tålmodighet og strategi, og etterlot oss bevisstløse med 24 poeng i en runde hvor gjennomsnittlig poengfangst for alle lag var 35. Altså var våre spillere så håpløst dårlige, at de klarte å være 11 poeng dårligere enn en dårlig gjennomsnittlig poengfangst. Alarm?

Ja, når vi ser på forrige runde var det alarm, men vi tror størstedelen av våre spillere skal klare å slå tilbake fra en runde som var rar, selv for Eliteserien å være. Skuffelsene var store, stort sett over hele linjen. Tromsø som tapte 4-0 for Bodø/Glimt i forrige runde, var usedvanlig effektive og vant nå 5-0 over et vanligvis gjerrig og effektivt KBK. Fem-på-rad-Pellegrino måtte gå tomhendt hjem, men den største skuffelsen er selvsagt den dårlige poengfangsten til KBK’s defensive spillere.

I andre større skuffelser finner vi Odd, som ikke klarte å feie over et formsvakt VIF på hjemmebane. Storscorer og kaptein for dagen, Torgeir Børven, klarte ikke finne nettmaskene. Det gjorde heller ikke Elbasan Rashani, som ikke klarte å følge opp assisten sin fra forrige runde.

Til sist en skuffelse vi påførte oss selv, i det vi ser Haraldseid og Ronald Hernández sitte på benken med 6 poeng hver. Spesielt Stabæk har blitt mer gjerrige under «Janne» Jönssons lederskap, og det er kanskje på tide at man stopper å være overrasket over både deres og Vikings sjanser til å holde nullen og levere poeng i forsvarsrekken.

Til runde 25 har vi to mulige bytter, og vi ønsker å gjøre noe «litt annerledes» enn de fleste lagene foran oss. Først og fremst er vi leie av å vurdere Tommy Høilands (6.8) sjanser for å spille, og forbereder oss heller til det vi håper blir en klassisk og kaotisk avslutning på sesongen. Inn kommer i stedet LSK’s Thomas Lehne Olsen (9.0), som vi håper skal finne nettmaskene igjen på slutten av sesongen. I de to forrige års sesongavslutninger har Lehne Olsen scoret i de henholdsvis to og fire siste serierundene, og vi håper han igjen skal banke inn viktige mål, og eventuelt kunne bidra inn i en «spissrush»-chip her på slutten av året.

Vårt andre bytte er et noe overraskende, om kanskje likevel noe kjedelig bytte – men ikke desto mindre noe vi har snakket om kunne skje: vi tar inn Magnus Wolff Eikrem (12.1) igjen, og det for kammerat Eirik Hestad (9.2) som vi nettopp erstattet ham med. Førstnevnte fikk nemlig sin første 90-minutter på en god stund i forrige runde mot Brann, og vi forventer han skal bli en viktig brikke for Molde i det de jakter gullet hele veien inn. Det er ikke vanskelig å argumentere for hvor viktig midtbanediamanten kan være for et fantasy-lag, og vi satser nå på å være i forkant av en siste sluttspurt for ham og Molde. Etter en periode med «slapphet» vil de nå vise seg som verdige mestre, og der vil Wolff Eikrem få ansvar for å vise veien.

Kapteinsbindet går til hjemmebanemonstret Håkon Evjen (6.5), som skal møte et ustødig Mjøndalen-forsvar. Hvor ustødig sa du? I motsatt oppgjør tidligere i år ble det vanvittige resultatet 4-5 til Bodø/Glimt, i en kamp som fortsatt er verdig å se i reprise. Der leverte den snart ferske utenlandsproffen et mål og en assist, og ble belønnet med 2 bonuspoeng. Hjemmeformen hans har vært hamrende god med henholdsvis 13, 10, 14, og 9 poeng i de siste oppgjørene på Aspmyra, og vi føler derfor dette er den klart sterkeste kapteinen for runden.

Lykke til!


Tipsfotball

 

Bookietest2019