Sportsinteresserte vil elske esport!

21/03/2020

Hele verden er satt på vent. Dette medfører også all sport - sett bort fra den aller største. Dette gir tradisjonelle sportsidioter gode forhold til å bli kjent med esport.

Ingen idretter har flere aktive medlemmer enn esports, og nå som den elektroniske idretten holder også på å ta igjen summen av alle andre idretter til sammen i antall seere begynner man å skjønne hvor stort dette er. Med generasjonene som vokser opp nå er det ingen grunn til å tro at denne veksten ikke vil fortsette - og det med tilnærmet eksponentiell vekst. 

Dette er ikke uten grunn. Underholdningen er ekstremt høy da det er actionfylt så det holder og store pengepremier på spill. Dekningen er profesjonell og undervisende, så det er ingen fare om man ikke har spilt noe selv. Det viktigste er at ALLE har tilgang til å se dette da det streames gratis på internett. 

Er kommet for å bli 
Esport kommer bare til å bli større og større. Det finnes mange profesjonelle spillere, og de fleste lag i verdenstoppen har en stor organisasjon i ryggen. Det er kostholdseksperter, fysiske og mentale trenere, massører og managere - akkurat som tradisjonell sport. I de fleste land i verden er esport langt mer sosialt akseptert og anerkjent enn her til lands. Dekningen og eksponeringen rundt om i verden er meget god, og i Norge henger vi dessverre litt etter. Men, vi begynner heldigvis å våkne nå.

Ta for eksempel våre naboer i sør, Danmark, som har et av verdens beste esportlag. Der åpnet statsministeren en stor turnering i Counter Strike Global Offensive så tidlig som i 2018. I Sverige er esport den mest spilte sporten hos bettingselskap bak kun fotball og ishockey. 

Grunnen til at Norge har havnet litt i bakleksa, henger nok sammen med at vi ikke har hatt alt for mange profesjonelle lag å se til, men enkeltspillere har vi flere av.

Nordmennene man kan følge 
I Norge begynner det å ta seg bra opp på spillere som hevder seg i verdenseliten. Innen Counter Strike Global Offensive (CS:GO) har vi to spillere i verdenseliten. Håvard “rain” Nygaard spiller for det europeiske stjernelaget FaZe Clan, og idet australske mannskapet 100 Thieves finner vi Joakim “jkaem” Myrbostad. 

Dota2 er en av de største esportene i verden, og der finner vi også en nordmann blant de beste. Tommy “Taiga” Le spiller for en av verdens største esport-organisasjoner i Team Liquid. 

Så må man for all del ikke glemme at en nordmann vant VM i Fortnite i fjor sommer. Emil “Nyhrox” Pedersen og hans østerrikske makker vant i grenen “duo” og ble 26 millioner rikere. 

Live NÅ: ESL Pro League Europe 
Akkurat i skrivende stund spilles det kamper i det som er en av verdens største turneringer innen Counter Strike Global Offensive (CS:GO). Her spiller alle de beste lagene fra Europa, og dermed en stor andel av verdenseliten. 

Om du er sultefôret på litt sport er det bare å skru på TV2 Sport 2 eller gå inn på Twitch. Her kan du følge de aller fleste matcher live, helt gratis.

Det er også selvsagt gode muligheter for å tjene seg noen kroner på dette, da omtrent samtlige bookies tilbyr spill på esport. Man trenger ikke mange google-søkene før man finner et godt spilltips til hver eneste kamp.

Counter-Strike Global Offensive 

Siden CS:GO er den mest aktuelle esporten om dagen, og den mest spilte kompetitivt i Norge, gir vi en liten introduksjon hva det går ut på. Det er to lag som velger hvert sitt kart de skal spille på. På hvert kart er det 30 runder som skal spilles - med andre ord førstemann til 16. 

Hvert lag spiller 15 runder som counter-terrorist (CT) hvor de skal hindre terroristene i å sprenge en bombe på et av kartets to bombeplasser. Lagene spiller også 15 runder som terrorist (T) hvor målet er å sprenge bomben. 

Om det ene laget dreper det andre laget i inneværende runde har det vunnet. Ganske enkelt, dog så komplisert. For her er det taktikkeri, lagspill og individuelle ferdigheter i bøtter og spann. 

Telialigaen 
I Norge er Teligaligaen det gjeldende ligasystemet innen de fleste esporter. Her spilles det, som for eksempel i det norske fotballsystemet, kamper på alt fra topp til hobbynivå. Hver mandag spilles det kamper i førstedivisjonen innen CS:GO, og på disse er Coolbet ett av få spillselskaper som tilbyr odds. Spilleselskapet som har blitt kåret til Norges beste de siste to årene har virkelig trappet opp satsingen på esport om dagen med blant annet deres egen Twitterprofil - sjekk den ut her

Sportsidiot; kjenn din besøkelsestid 
I disse dager er det minimalt med tradisjonell sport å se på, så hvorfor ikke prøve noe nytt? Kanskje du også blir tilhenger av verdens største og mest sette idrett! Det er viktig å være tålmodig og bli kjent med hva som foregår. Det er en del intern lingo og det anbefales å kanskje lese litt om hva spillene går ut på før man hiver seg ut i det.

Vi anbefaler hvert fall å se nærmere på dette, for esport kommer bare til å ta mer og mer plass i den norske spillverdenen i tiden som kommer.

 


Tips

Bookietest2019