Sindre Eid til Tips: - Vi leter etter den gode formen

09/09/2018

Hødd har kun tapt to kamper på de siste 32 serie- og cup-kampene. Nå venter siste del av årets 2. divisjon, og det soleklare målet er å rykke opp.

Forrige gang Hødd var i OBOS-ligaen var i 2016. Nå ønsker laget på nytt å delta i det gjeve selskapet. Med åtte kamper igjen å spille ligger laget ett poeng foran Skeid. På de to neste plassene følger Egersund og Arendal hakk i hæl. Det blir en nervepirrende høstsesong.

- For en klubb som Hødd er det viktig at vi spiller i OBOS-ligaen. Vi fikk ny stadion i 2015 og på et eller annet tidspunkt så må vi rykke opp. Forhåpentligvis skjer det denne sesongen. Når vi ligger der vi ligger, så er det helt naturlig at det kan skje i år. Det er kanskje den vanskeligste divisjonen å rykke opp fra. Det er kun ett lag som rykker opp, og det betyr at du må ha en god prestasjon gjennom hele sesongen, sier hovedtrener Eid til Tips.

Det er som nevnt Skeid som ligger nærmest Hødd på tabellen. Egersund og Arendal er begge lagene seks poeng bak. 

- Hva blir deres største konkurrenter i opprykkskampen?

- Det er naturligvis Hødd og Skeid, så har jo både Egersund og spesielt Arendal hatt en stigende formkurve. Egersund er det laget sammen med oss som har tatt mest poeng i det siste. Nå er de seks poeng bak oss slik at det er visse avstander, men det snur fort, forteller Hødd-treneren.

Fokuset på neste kamp

Den 7. oktober møtes Skeid og Hødd til kamp på Høddvoll. Skeid er i en litt mer ujevn form enn Hødd med tre tap på de siste syv kampene.

Eid tror det blir en toppkamp den dagen, men at fokuset akkurat nå ligger på Vidar som de møter i neste kamp.

- Vi spiller et forskjellig system, men ellers er det to forholdsvis jevne lag. Skeid er kanskje litt mer direkte i spillet enn oss. Tom Nordlie har hatt en veldig ulik filosofi. Han er en 4-3-3-mann og det har jo for så vidt jeg også vært i mange år, men nå har vi spilt 3-5-2 det siste året, sier Hødd-treneren.

Selv om Hødd ligger på toppen, har ikke laget vært på sitt beste de siste kampene. Hødd står med to uavgjortresultater på rad og nå gjelder det å finne tilbake til de prestasjonene man har hatt tidligere i sesongen.

- De siste 32 kampene i serie og cup, så har vi tapt kun to kamper. Så vi er jo rimelig stabile. Vi var nok i toppform i juni da vi slo ut Kristiansund i cupen og holdt på å slå ut Bodø/Glimt der oppe. Da hadde vi vår beste periode sånn prestasjonsmessig. Vi har ikke vært så vasse i det siste slik vi tidligere har vært, men vi leter etter å finne den gode formen igjen på de siste åtte kampene, sier Eid.

De med rutine avgjørende

I forrige seriekamp mot debuterte både Bam Phudithip og Tobias Evebø. De blir begge en del av det nye laget som Eid er i ferd med å bygge opp.

- Vi er i ferd med å bygge et nytt lag og noen juniorspillere fikk debuten sin nå sist. Vi stilte med fire egne juniorer fra start. Forhåpentligvis rykker vi opp og at vi kan bygge videre på laget, forteller Eid.

- Hvem blir de viktigste spillerne nå i avslutningen?

- Steffen Moltu tilfører rutine. Han er kapteinen vår og ble cupmester med Hødd i 2012. Magnus Myklebust har nesten 200 kamper i Tippeligaen for Kongsvinger, Lillestrøm og Odd, samt Henrik Breimyr som har erfaring, mener Eid.


Christian Aarstad

 

Bookietest2019