Regjeringen bekrefter: Seriestart 16. juni!

07/05/2020

Eliteserien-starten er bare en drøy måned unna, bekrefter Kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

Endelig fikk norsk fotballsupportere nyheten de har ventet på. Datoen for oppstart av Eliteserien er satt. 16. juni sparkes den norske fotballsesongen i gang, bekreftet Kultur- og likestillingsminister Abid Raja på regjeringens pressekonferanse torsdag kveld.

- Og ikke nok med det; Klubbene kan starte opp trening med full kontakt fra og med i dag, erklærte ministeren.

Raja sa også at det åpnes opp for treningsgrupper inntil 20 personer, som gjelder for all idrett. Mandag kommer det en smittevernveileder for barne- og ungdomsidretter, som skal legge til rette for en trygg gjennomføring av trening og idrett.

Dermed har man endelig fått datoen man har ventet på, en dag hvor gladnyhetene har stått i kø for sportsinteresserte. Tidligere i dag bekreftet også det tyske fotballforbundet at Bundesligaen begynner igjen lørdag 16. mai. Og den tyske ligaen starter opp igjen med et brak, med Revierderbyet mellom Schalke 04 og Borussia Dortmund, samme dag klokken 15:30. Det betyr at sulteforete fotballsupportere får stilt sulten for underholdning om bare en drøy uke.

Torsdag fikk vi også nyheten om at TV 2 har kjøpt rettighetene til La Liga. Den spanske toppdivisjonen og fjernsynskanalen har inngått en avtale som gjelder fra sesongstart i 2021 og frem til sesongslutt i 2026. Kanalen har fått rettigheter til å vise samtlige 380 kamper i hver sesong.

- Selv i koronakrisen er det viktig å tenke langsiktig for å sikre det beste innholdet på TV 2s plattformer. Dette er en eksklusiv avtale for en av de aller viktigste rettighetene i markedet. Med lag som Barcelona og Real Madrid, samt spillere i verdensklasse; Lionel Messi og vår egen Martin Ødegaard i sentrale roller, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes i en pressemelding.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019