Premier League: Ingen taklinger på treningsfeltet

12/05/2020

Ingen taklinger, desinfisering av alt fra cornerflagg til baller. Premier League-lagene går en ny treningshverdag i møte.

Offisielle protokoller og retningslinjer ble tirsdag kveld sluppet for en så forsvarlig som mulig gjennomføring av treningsøkter for Premier League-lagene. BBC har fått tilgang på disse, og de avslører en rekke oppsiktsvekkende tiltak. Blant annet har samtlige managere og spiller fått instrukser om at taklinger er bannlyst. Samtidig skal også cornerflagg, baller, kjegler, målstenger og selve banen desinfiseres etter hver økt.

Hver spiller og trener må også komme seg til treningsfeltet på egenhånd, uten mulighet for skyss. Man håper å kunne gjennomføre daglige treningsøkter på maks 75 minutter fra og med kommende mandag. Alle involverte skal også testes for Covid-19 to ganger i uken.

Mandag ga regjeringen grønt lys til Premier League for gjenopptakelse av sesongen i juni. Man håper at man skal kunne fortsette der man slapp i midten av juni, men alt avhenger av å få spillerne om bord, samt at alle retningslinjer og reguleringer blir opprettholdt. På onsdag avholdes det et møte mellom spillerne, Premier League, helsepersonell og PFA, fagforeningen for profesjonelle spillere.


Axel With Gogstad

 

Bookietest2019