Premier League: Helgens tips!

01/03/2019

Våre vurderinger av 29. runde i Premier League er nå klare!

Foran hver Champions League-, Premier League- og Eliteserien-runde legger vi ut våre vurderinger av kampene med siste informasjon om lagene. Turen har nå kommet til den 29. Premier League-runden. Vi begynner som vanlig med det vi mener er det beste spillet i de kampene der vi ikke har noe utvalgt objekt.

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Tottenham – Arsenal  H         2,05

Brighton & Hove Albion - Huddersfield Town        U         3,50

Burnley - Crystal Palace        B         2,70

Wolverhampton Wanderers - Cardiff City   H         1,52

West Ham United - Newcastle United          U         3,45

Watford - Leicester City        U         3,40

Everton - Liverpool Begge lag scorer           Nei      1,86

 

Så går vi over til våre tre utvalgte objekter

Manchester United – Southampton

Det er nesten ingen i Premier League som scorer færre enn Southampton, og the Saints har slitt tungt på topp denne sesongen. Det virker å gå lysår mellom hver gang Shane Long finner veien til nettmaskene, og skader på Danny Ings og Michael Obafemi gjør ikke ting enklere. Midtbanespiller Mario Lemina er heller ikke med her.

The Saints skal få trøbbel med å finne veien til nettmaskene når de gjester Manchester United til helgen. Ole Gunnar Solskjær er i ferd med å gjøre Old Trafford til et fort igjen, og forrige helg var de aldri i nærheten av å slippe normalt så livlige Liverpool til noen målsjanser.

Solskjær har fremdeles et kobbel av skader å hanskes med, og tiden er knapp til å få nøkkelspillere ut av behandlingsrommet til de potensialt sesongavgjørende ukene som ligger foran de røde djevlene. Anthony Martial kan være tilbake her, men spillere som Herrera, Mata, Lingard, Jones, Matic, Darmian og Valencia er fortsatt ute. Førstkommende onsdag skal United prøve å reversere 0-2-tapet mot PSG i Champions League, og neste helg venter Arsenal, en av Uniteds argeste konkurrenter i kampen om topp 4. Deretter venter en kvartfinale i FA-cupen, så man kan trygt si at Uniteds sesong langt på vei vil bli avgjort de neste ukene. Det samme gjelder for Southampton, som kjemper en desperat kamp om å få skrive under på fornyet Premier League-kontrakt neste sesong.

 

Bournemouth - Manchester City

Dominic Solanke ble regnet som et av øyrikets største spisstalenter, da han gikk gratis fra Chelsea til Liverpool i 2017. Han debuterte imidlertid for the Blues allerede i 2014, da han som 17-åring kom inn som innbytter i 6-0-seieren mot Maribor i Champions League. Dermed ble han klubbens yngste spiller i turneringen noen sinne, men fikk aldri sjansen i ligaen.

Det fikk han på Anfield, men heller ikke her ble spissen noen hit, til tross for at han var involvert i 21 Premier League-kamper for de helrøde forrige sesong, men scoret imidlertid kun ett mål. Denne sesongen var han aldri i nærheten av Jürgen Klopps kamptropp, og ble i begynnelsen av januar solgt til Bournemouth for en nokså høy sum, 19 millioner pund. Nå har Dominic Solanke begynt å vise tegn til liv på sørkysten, og har startet flere kamper for the Cherries, i tillegg til at han fikk et innhopp mot gamle lagkamerater på Anfield for noen uker siden.

Bournemouths lange skadeliste har propellert Solanke på taktittavla til Eddie Howe, men nå er også unggutten ute. Callum Wilson regnes som usikker til helgens oppgjør. David Brooks er tilbake fra skade, men Junior Stanislas, Steve Cook, Simon Francis og Lewis Cook er

The Cherries har sakket akterut i kampen om de aller gjeveste plassene bak de seks beste, mens gjestene fra Manchester kjemper en innbitt kamp om ligagullet med Liverpool. Det omvendte oppgjøret i desember vant City enkelt 3-1.Hos Manchester-giganten er John Stones, Gabriel Jesus, Aymeric Laporte, Fernandinho og Benjamin Mendy alle friskmeldt!

 

Fulham – Chelsea

Kampen om topp fire tetner seg til, og Maruzio Sarris Chelsea kjemper med nebb og klør for å henge med. For øyeblikket virker det å stå mellom the Blues, Man United og Arsenal om den fjerde og siste Champions League-billetten, og søndag kveld håper Chelsea å kunne slå Fulham for å gi seg selv et best mulig utgangspunkt når oppløpssiden nærmer seg for alvor.

Chelsea startet sesongen fantastisk, med 18 kamper uten tap i alle turneringer, før det plutselig sa stopp mot Tottenham. Siden har det gått opp og ned med vest-londonerne, og nedturene har vært så store at det har blitt stilt spørsmål rundt Sarris fremtid i Chelsea ved flere anledninger. I ligacupfinalen mot Manchester City, var det imidlertid bedring å spore, og italieneren vet utmerket godt hva han må bygge videre på, for at laget hans skal klare en topp fire-plassering. Ingen skader i troppen foran helgens derby.

Defensiv soliditet er noe Fulham for øyeblikket bare kan drømme om, virker det som. The Cottagers slipper inn over to mål i snitt per kamp, og det er ingen andre lag i Premier League, som er i nærheten av å slippe inn like mye som Fulham. Det hjelper heller ikke at Alfie Mawson, Marcus Bettinelli og Andre Schurrle er ute. Det lekke Cottagers-forsvaret skal få sin fulle hyre med å tette igjen hyllene mot Chelsea, som har et usedvanlig godt overtak på Fulham, før søndagens Vest-London-derby.

Chelsea har vunnet de fire siste innbyrdes oppgjørene og scoret ti mål i prosessen. Fulham har ikke slått søndagens motstander på de siste 18 møtene. Forrige Fulham-triumf kom så langt tilbake som 19. mars 2006. I det omvendte oppgjøret i desember, vant Chelsea enkelt 2-0.

 

SPILLENE

Alle odds er hentet fra LeoVegas

Manchester United – Southampton   H         1,45

Bournemouth - Manchester City       B         1,23

Fulham – Chelsea       B         1,53


Tipsfotball

 

Bookietest 2017/18