Preben Skeie til Tips: - Veien er kort frem til det øverste nivået

13/04/2018

Skeie tror langsiktig arbeid og hard trening kan føre han til Eliteserien. Denne sesongen skal midtbanespilleren spille i Arendal og målet er å rykke rett opp til OBOS-ligaen igjen.

- Etter sesongen med Vindbjart, så trengte jeg en utfordring og litt forandring i hverdagen. Jeg fikk én uke i Vålerenga, og dette treningsoppholdet var litt tilfeldig. Det var en god opplevelse, og etter det var det et par klubber som var litt interessert. Arendal var en av disse klubbene. Jeg kjente til trener Mattias Andersson fra før og hadde hørt mye godt om ham, og jeg har jo spilt mot Arendal mange ganger. I tillegg var det en lokal klubb, forteller Skeie til Tips.

Både Start og Jerv har tidligere vært interessert i Skeie sine tjenester, men uten at det har ført til noe konkret. Skeie hadde vært i Vindbjart hele sin karriere før Arendal kom på banen og hadde spilt seg frem til en posisjon som et av lagets mest profilerte spillere.

Godt inntrykk av Arendal-treneren

Vindbjart har i de senere årene levert flere spillere til norsk toppfotball. Med Steinar Skeie, faren til Preben, ved roret står klubben for en ballbesittende og unorsk fotball. Dette gir grobunn for å utvikle seg som fotballspiller.

Nå blir det Mattias Andersson som blir Skeies nye trener. Svensken tok over etter Knut Tørum i sommer, men klarte ikke å redde klubben fra nedrykk fra OBOS-ligaen.

- Andersson hadde trent Fløy, en klubb jeg kjenner godt, og Arendal som også er en klubb jeg kjenner godt. I tillegg snakket jeg med spillere både i Fløy og Arendal rundt hvordan han var som trener og hva han stod for. Jeg hadde også en lang prat med Andersson på telefonen og fikk dermed et innsyn i hvordan han tenker. Han har både en filosofi som jeg kan like godt og en mentalitet og treningskultur som jeg setter pris på, sier Skeie.

- Hva er forskjellen på Steinar og Mattias?

- De har en litt annerledes filosofi. Steinar hadde mer fokus på det offensive og mindre fokus på det defensive sammenlignet med Mattias. Mattias er mer opptatt av struktur, balanse og taktiske ting, mens Steinar er mer opptatt av det offensive og det å score mest mulig mål. Mattias vil slippe inn minst mulig, selv om selvfølgelig også han har fokus på det offensive. Førsteprioritet er likevel å ikke slippe inn mål, fortsetter midtbanespilleren.

Kun ett tap i vinter

Skeie forteller at målet til klubben denne sesongen er å rykke opp til OBOS-ligaen igjen. 24-åringen er imidlertid klar over at det ikke nødvendigvis blir noen enkel oppgave.

- Vi skal prøve å gå rett opp igjen, men det er en tøff avdeling med mange gode lag. Så det blir ikke noe lett. Det blir ikke som for to år siden da Arendal spaserte gjennom 2. divisjon; det blir mer tett og jevnt denne sesongen. Seriøsiteten og treningshverdagen tilsier at det er god satsing og et klart mål om å rykke opp, forteller Skeie.

I vinter har Arendal kun ett tap. Det kom mot Start i midten av februar. Skeie sier at resultatene har vært gode og at spillet begynner å sette seg. Selv om ikke resultatene har så mye å si i treningskampene, er det alltid godt å vinne.

Vil til Eliteserien

Det er fremdeles tidlig i Skeies Arendal-karriere, men allerede kan man begynne å se hvilken rolle Skeie vil få i laget. 

- Da jeg først ble hentet var jeg egentlig først tiltenkt en tierrolle bak spissen etter at Ylldren forsvant. Så har det i vinter vært litt skader på for eksempel Rasmus Christensen som har spilt venstrekant. For meg blir det dermed en tierrolle eller en venstrekant slik vi spiller nå. Hvis vi legger om til 4-3-3, er det mest sannsynlig indreløper som er min posisjon, forteller sørlendingen.

Som de fleste fotballspillere har også Skeie ambisjoner og drømmer. Når flere klubber på høyere nivå har snust på Skeie, tyder dette på at spilleren gjør ting riktig. Det er likevel kun opp til han selv å levere skal han kan spille på høyest mulig nivå.

- Først i år har jeg lyst til å spille meg inn på et godt Arendal-lag og score mål. Hvis man gjør det så er veien kort frem til det øverste nivået i Norge. Mitt langsiktige mål er å spille i Eliteserien og jobbe hardt frem mot det. Hvis jeg trener lenge og godt nok, så vil den sjansen komme tror jeg, sier Skeie.


Christian Aarstad

 

Bookietest2019